Chocolate Nation

Chocolate Nation recht tegenover het Centraal station is het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld, volledig gewijd aan de Belgische chocolade. Wist je trouwens dat in 1831 de allereerste chocoladefabriek van België in Antwerpen werd geopend? Inmiddels vind je op vrijwel elke straathoek een chocoladewinkel.

[VIDEO]

Antwerpen en chocolade

Alle grote Belgische chocolademerken vind je terug in Antwerpen, maar ook ambachtelijke chocolatiers die hemelse creaties maken. De haven van Antwerpen is de grootste opslaghaven van cacaobonen ter wereld en topchocolatiers worden opgeleid bij de topschool PIVA. Dat hier een chocoladebeleving komt is dan ook niet verwonderlijk.

Belgische chocolade

Chocolate Nation vertelt het verhaal van de Belgische chocolade. Een plek vol belevenissen en verhalen van chocolademerken en chocolatiers. Je krijgt een unieke inkijk in de Belgische chocoladetradities en innovaties.

Beleving

Je beleving start in de jungle, vervolgens kom je in de haven van Antwerpen terecht, je ziet hoe een levensgrote, bewegende fantasiemachine Belgische chocolade maakt en ontdekt waarom Belgische chocolade zo wereldberoemd is. Kortom als chocoladefan niet te missen.

Atelier en workshops

Chocolate Nation heeft een eigen bean-to-bar waar de chocolatiers zelf geselecteerde cacaobonen roosteren en eigenhandig verwerken tot chocolade.  Deze chocolade wordt vervolgens in het atelier verwerkt tot allerhande huisgemaakte chocolade producten.  Bezoekers kunnen de chocolatiers aan het werk zien in het atelier tijdens de tour in het museum.

Chocolate Nation organiseert ook workshops voor groepen op aanvraag of voor individuen op een aantal vaste data tijdens het jaar. Bovendien worden er ook regelmatig thematische workshops georganiseerd zoals oma-opa workshops gericht op kinderen tijdens de zomervakantie.  

Meer informatie over de verschillende workshops: www.chocolatenation.be

 

Chocolate Nation

Contact

Koningin Astridplein 7
Antwerpen
+32 32 07 08 08
http://www.chocolatenation.be
info@chocolatenation.be

Book now

Opening Days

From: NaN-NaN-NaN Until: ...
1 10:30 - 18:00
2 10:30 - 18:00
3 10:30 - 18:00
4 10:30 - 18:00
5 10:30 - 18:00
6 10:30 - 18:00
0 10:30 - 18:00

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 18.9

Tickets inclusief proefpakket en audiogids (Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans)

 

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: €

Price per group: €

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]