M HKA - Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen

Het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA) is een museum voor hedendaagse beeldende kunst, film en beeldcultuur. Ontdek een open ontmoetingsplaats van en voor de kunst, de kunstenaar en het publiek.

Gratis expo's

Het M HKA werd recent vernieuwd en toont nu ook een gratis toegankelijke permanente basiscollectie. Hier ontdek je werken van hedendaagse helden, historische trekkers en smaakmakers uit de wereldwijde collectie van het museum. Je kan op de gelijkvloerse verdieping terecht om kunst te bewonderen van Panamarenko tot Luc Tuymans en van Dan Flavin tot Jimmie Durham. Ook elders in het museum zijn permanent geïnstalleerde collectiewerken te zien.

In beweging

Het museum vond in 1987 een onderkomen in een verbouwde graansilo annex pakhuis. Het M HKA richt zich op kunst vanaf 1970 tot nu, verspreid over 4.000m². Het M HKA is altijd artistiek in beweging; kunstenaars van diverse pluimage duiken er geregeld op om hun visie en talent te koppelen aan de aanwezige kunstwerken. Naast wisselende collectiepresentaties en jaarlijks vier grote projecten, brengt het M HKA ook een gevarieerd programma aan performances, lezingen, concerten, debatten, wandelvoordrachten, museumbabbels en museumontbijten. 

Unieke inkom

Naast de nieuwe permanente collectie werd ook de look & feel van het museum helemaal vernieuwd. Er is bijvoorbeeld een meertalige onthaalinfrastructuur, afgestemd op een breed en gevarieerd publiek. De unieke inkom, met een bibliotheek/leeszaal als eerste bezoekervaring, is het hart van het museum.

Het M HKA bevindt zich in een van de artistiek meest dynamische buurten van Antwerpen. Het Zuid biedt een interessante mix van galerijen en gezellige cafés. Combineer een bezoek aan het museum met de ontdekking van Het Zuid.

 

 

 

M HKA

Contact

Leuvenstraat 32
Antwerpen
+32 32 60 99 99
http://www.muhka.be
info@muhka.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 10

€ 5 ipv € 10 euro tijdens opbouwperiode.
€ 5: studenten, werkzoekenden, Knackclub, Gezinsbond (tijdens opbouwperiode € 3).
€ 1: elke bezoeker die het museum bezoekt op donderdag tussen 18 en 21 uur.
Gratis: Vrienden van het M HKA, CIMAM.

Reduction rates

> 60: 5.

< 26: 1.

< 13: 0.

: 5.

: 5.

: 0.

: 0.

Card holders

City Card: true.

Groups

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: € 5

Price per group: €

Schools

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: €

Price per group: €

Anderen bekeken ook

Museum Plantin-Moretus - copyright Victoriano Moreno

Museum Plantin-Moretus

In het woonhuis en atelier van de drukkersfamilie Plantin-Moretus komt de geschiedenis van de boekdrukkunst tot leven.

Eugeen Van Mieghem Museum - copyright Eugeen Van Mieghem Museum

Eugeen Van Mieghem Museum

Een 150-tal werken in diverse technieken van de Antwerpse kunstschilder en tekenaar Eugeen Van Mieghem (1875-1930). Hij staat vooral bekend om zijn geëngageerd oeuvre over de mens in een wereldhaven. Door de tentoongestelde werken, documenten uit de archieven van de kunstenaar en oude foto's uit zijn atelier, krijgt de bezoeker een uitstekend beeld van de leefwereld van een zeer persoonlijke kunstenaar, die vandaag ook in het buitenland opnieuw belangstelling geniet.

[object Object]