MAS | Museum aan de Stroom

Op het hippe Eilandje, de havenbuurt van Antwerpen, staat sinds 2011 het MAS, het Museum aan de Stroom. Het is dé plek waar de stad en de haven – overigens de tweede grootste van Europa – elkaar ontmoeten. Daar zijn zowel het prachtig staaltje architectuur als de museumcollectie zelf perfecte voorbeelden van.

Corona maatregelen

Wij zijn blij dat we opnieuw open zijn voor bezoekers. 
Plan je een bezoek aan ons museum?  Check dan steeds de voorwaarden op onze website en reserveer je ticket online

Stad aan de stroom

Antwerpen is de stad aan de Schelde, de stad aan de stroom. En zorgt daardoor al eeuwenlang voor ontmoetingen en uitwisselingen tussen mensen van over de hele wereld. Het MAS verzamelt de bewijzen daarvan. Om er als museum op zijn beurt weer nieuwe verhalen mee te vertellen. Over de stad, de stroom, de haven. Maar evengoed over de wereld. Het MAS is een veelzijdig museum, vol verhalen en verrassingen.

Van haven tot leven en dood

Het MAS heeft een gigantisch uitgebreide verzameling. Op dit moment telt het haast 500.000 stukken. Van kunst- tot gebruiksvoorwerpen. Er worden constant nieuwe stukken aan toegevoegd.

Heel die collectie gebruikt het museum om een nieuw verhaal te vertellen, aan de hand van vijf universele thema’s, op evenveel verdiepingen. Het MAS vertelt je over machtsvertoon en over wereldhavens. Over hoe voedsel de wereldstad vormt, vroeger, nu en in de toekomst. En over het leven en de dood, zowel van mensen als van goden, in de boven- en onderwereld. Bovendien bieden de derde verdieping en de wandelboulevard ruimte voor de boeiendste en meest uiteenlopende tijdelijke tentoonstellingen. 

Waar het MAS in uitblinkt, is het verbinden van al die verhalen. Het is geen klassiek museum waar je van vitrine tot vitrine wandelt. Door de manier waarop de verdiepingen met elkaar verbonden zijn, staan ook alle verhalen met elkaar in contact. Waardoor je op het einde van je bezoek Antwerpen en de wereld alweer een stukje beter begrijpt.

Een museum dat uit z'n eigen muren breekt

Een bezoek aan het MAS, dat is het gebouw van onder naar boven verkennen. En terwijl je dat doet, ontdek je dat het museum veel groter is dan het gebouw. Bij elke verdieping die je hoger voert, wordt niet alleen het verborgen kunstwerk ‘Dead Skull’ van Luc Tuymans beter zichtbaar. Ook Antwerpen ontbloot zich. Onderweg naar het panoramische dak worden de stad, de Schelde en de haven steeds groter. Met 60 meter boven de zeespiegel is dit de apotheose.

Haal alles uit je bezoek: boek een gids

Op pad met je familie, vrienden, vereniging of collega’s? Dan is een rondleiding met gids misschien wel perfect voor jullie. Naast interessante weetjes en informatie op maat van je groep, deelt een gids deskundige uitleg die beroert en je zo het museum ten volle doet beleven. Het aanbod aan rondleidingen en alle praktische info vind je op www.experienceantwerp.be

Neem na je bezoek zeker de tijd om het Eilandje verder te verkennen. Ontdek wat deze hippe wijk, waar het havengevoel nog altijd overheerst, verder nog te bieden heeft.

Foto Sarah Blee | Neutelings Riedijk Architecten

Contact

Hanzestedenplaats 1
Antwerpen
+32 33 38 44 00
https://www.mas.be/nl
mas@stad.antwerpen.be

Book now

Opening Days

From: NaN-NaN-NaN Until: ...
2 10:00 - 17:00
3 10:00 - 17:00
4 10:00 - 17:00
5 10:00 - 17:00
6 10:00 - 17:00
0 10:00 - 17:00

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 10

€10 (€5 indien er geen tijdelijke expo is)

Antwerp City Card: gratis

Gratis:
- Wandelboulevard en panorama
- Kijkdepot (+2)
- Laatste woensdag van de maand

Elke laatste woensdag van de maand is één verdieping te bezoeken tot 19 uur.

Reduction rates

< 12: .

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: €

Price per group: €

Schools

Schoolgroepen: reserveren verplicht, minstens 7 dagen op voorhand.

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]