MoMu | ModeMuseum Provincie Antwerpen

MoMu presenteert jaarlijks twee tentoonstellingen. Die kunnen rond een thema opgebouwd zijn of rond het werk van één persoon. Het museum etaleert stukken uit haar eigen permanente collectie, of boekt rondreizende tentoonstellingen van partnerinstellingen.

Het Antwerpse ModeMuseum (MoMu) opende zijn deuren in september 2002 met de belofte om 'een context te creëren voor mode en modegedrag' en mode te presenteren in een sociale, politieke en culturele context aan de hand van baanbrekende en dynamische expo's.

Interdisciplinaire expo's

Hier geen statische vitrinekasten met oubollige kostuums. Het MoMu zet interdisciplinaire expo's op met zin voor avontuur - bijna iconoclastisch.

Naast opmerkelijke couture en historische kostuums heeft het museum de laatste jaren ook plaats geruimd voor een in tweed overtrokken Porsche tijdens de tentoonstelling van Veronique Branquinho, werden meesterwerken van Yohji Yamamoto in de koer blootgesteld aan de elementen en werden baanbrekende modefilms van SHOWstudio afgespeeld die gemaakt werden voor BLACK, Paper Fashion en Walter Van Beirendonck.

MoMu ziet zijn archief van mode en kostuums als een stuk collectief geheugen van de stad, een reflectie van de veranderingen in gewoontes en mode van zijn inwoners. De historische basis van het archief is afkomstig van het vroegere Museum voor Textiel en Kostuums en is gaandeweg uitgebreid met giften van historische stukken van verzamelaars en door een steeds groeiende verzameling stukken van hedendaagse Antwerpse ontwerpers van de jaren 1980 tot nu.

Wereldfaam

Onder de directie van Linda Loppa, de eerste directrice van het MoMu, die destijds ook aan het hoofd stond van de ModeAcademie, en meer recent van voormalige senior curator Kaat Debo, heeft het MoMu een reeks grensverleggende tentoonstellingen op poten gezet, waardoor het museum zijn plaats opeiste tussen andere grote modemusea uit de vier windstreken.

Sofie Coreynen

Contact

Nationalestraat 28
Antwerpen
+32 34 70 27 70
http://www.momu.be
info@momu.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 8

Reduction rates

Card holders

City Card: true.

Groups

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: €6

Price per group: €

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]