Ontvlucht de stad in de Hobokense Polder

De Hobokense Polder is een van de mooiste groene plekjes van Antwerpen. Het is ook het grootste op het grondgebied van de stad: de perfecte plek om een paar uur helemaal op te gaan in de natuur en te ontsnappen aan de drukte van de stad. 

100% natuur

In een Scheldebocht vlak bij de stad vind je een heerlijke brok groen waar Natuurpunt er de natuur zo veel mogelijk haar gang laat gaan. Dat resulteert in een gevarieerd landschap - van polder over moeras tot bos - en maar liefst 500 verschillende planten. Een vlonderpad helpt je om natte stroken te overbruggen. Kikkers en salamanders stoeien in het water. Een reiger staat roerloos tussen het riet.  Kortom, een plek waar je spontaan tot rust komt.

Onbekende parel

In de Polder volg je aangeduide routes van 1 tot 7,5 kilometer. Je ontdekt er groene bossen, waterplassen en zelfs een wei met Galloway-koeien. Bij de kijkwanden aan de plassen spot je zeldzame vogels. Ook voor kinderen wordt dit een tof uitje. Daarvoor kan je een gratis natuurpunt-doe-rugzakje ontlenen met attributen (zoals schepnetje, vergrootglas en determinatietabel) en opdrachten. Voor rolstoelgebruikers is er een pad van aan de parking tot de mooiste uitkijkplekjes. Een tip voor romantische zielen: bij zonsondergang oogt alles nóg mooier…

Laat je je liever rondleiden door een natuurgids? Ontdek in de agenda wanneer de volgende begeleide wandeling wordt georganiseerd.

 

 

François De Heel

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]