Bezoek met gids Sint-Pauluskerk

De Sint-Pauluskerk was ooit een van de rijkste 17de-eeuwse kerken, en het hart van het machtige kloostercomplex van de Antwerpse predikheren, de Dominicanen.

De huidige parochiekerk van het Schipperskwartier is geen nederig gebedshuis. De 17de-eeuwse Sint-Pauluskerk behoort immers tot de meest imponerende en rijkste kerken van de Nederlanden en was eens de ziel van het machtige kloostercomplex van de Antwerpse predikheren, ook gekend als de Dominicanen. Nu staat ze midden in de havenwijk als een vergeten schat, een barok juweel in een groots gotisch schrijn. Na de brand van 1968 werd de kerk schitterend gerestaureerd. Het interieur verrast met subliem beeldhouwwerk, een schilderijensuite en werk van Rubens. Het hoogaltaar in wit, rood en zwart marmer triomfeert, de calvarieberg met zijn profetentuin ontroert, de wondermooie kostbare voorwerpen van de schatkamer betoveren...

 

Dagelijks mogelijk tussen 14 en 17 uur (duur bezoek: 1,5 uur).

 

> De kerk is gesloten voor toeristisch bezoek tijdens erediensten.

> Gratis toegang tot de kerk en calvarietuin; een vrijwillige bijdrage voor toeristisch bezoek wordt gewaardeerd.

> Het toegangsticket voor de schatkamer bedraagt € 1 per persoon.

 

START EN EINDE: poortgebouw op de hoek van de Veemarkt en de Zwartzustersstraat


Info, prijzen en reservatie

Jan Crab

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Bezoek met gids Sint-Andrieskerk - copyright Dave Van Laere

Bezoek met gids Sint-Andrieskerk

Sint-Andries is de kerk van de 'parochie van miserie', de vroeger straatarme Sint-Andrieswijk. Toch kent de kerk een rijke geschiedenis, en ontsluit ze voor haar bezoekers schatkamers vol kunstwerken.

Rondleiding De Kathedraal - copyright Dave Van Laere

Rondleiding De Kathedraal

De Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is de grootste gotische kerk van de Nederlanden. Haar noordertoren, een kantwerk van steen, is 123 meter hoog en de trots van de stad. In de monumentale sacrale ruimte symboliseren verticale lijnen het streven naar het hogere, het hemelse. Een zalving voor de kunsthongerige ziel. 

Bezoek met gids Sint-Jacobskerk - copyright Sofie Coreynen

Bezoek met gids Sint-Jacobskerk

In deze laatgotische kerk vol marmeren grandeur etaleerden de Antwerpse hoge burgerij en adel hun rijkdom– ook na hun dood. Hier waakt ‘Onze-Lieve-Vrouw omringd door Heiligen’ over Rubens’ eeuwige rustplaats. Op zijn sterfbed vraagt Rubens dat dit laatste meesterwerk zijn grafkapel zou tooien. 

[object Object]