Bier in Antwerpen

De Belgische bieren zijn wereldberoemd en Antwerpen is een uitstekende plek om je erin te verdiepen. De Antwerp City Brewery van brouwerij De Koninck biedt je een ideale introductie tot de wereld van het bier. Ook in huisbrouwerijen Het Pakhuis en de Antwerpse Brouw Compagnie kan je proeven van op authentieke wijze gebrouwen bier.

Antwerps icoon

Een Bolleke De Koninck is het lokale bier bij uitstek. Een Bolleke is te verkrijgen in bijna elk café in de stad. De brouwerij bevindt zich nog steeds in de stad en heeft bovendien een belevingscentrum waar je het verhaal van de brouwerij kan horen, zien en proeven.

Brouwerijen

Behalve Brouwerij De Koninck telt Antwerpen nog 2 brouwerijen: Het Pakhuis en de Antwerpse Brouw Compagnie. In Het Pakhuis op het Antwerpse Zuid worden 5 bieren gemaakt en geschonken. Volg het brouwproces op de voet tijdens een rondleiding. De Antwerpse Brouw Compagnie op het Eilandje is een onafhankelijke lokale brouwerij die 3 bieren brouwt. Hun bekendste bier is Seefbier, een historisch Antwerps streekbier dat sinds 2012 opnieuw wordt gebrouwen. Je kan ze ter plaatse proeven in een unieke kader, tussen de brouwzaal en de gistingstanks.

Bierwandelingen

Er zijn verschillende ‘bier’wandelingen. Tijdens ‘Plezier met bier’ ga je op verkenning langs typische Antwerpse cafés. Met ‘Plezier met bier en elixir’ doe je een langere kroegentocht met bier en Elixir d’Anvers.

Typische bruine cafés

Daarnaast zijn er tal van typische bruine cafés met vaak tientallen en soms honderden soorten Belgisch bier op de kaart. Denk aan Kulminator, Bier Central, ’t Waagstuk, Paters Vaetje, De Groote Witte Arend, Beerlovers Bar, Billie’s Bier Kafetaria, Café Pardaf en Gollem.

De Koninck - Stillmation.photography

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]