BK Wielrennen

Het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg wordt dit jaar in Antwerpen gereden. Kom supporteren voor de vrouwen- en de mannenwedstrijd.

Antwerpen wielerstad

Na de start van de Ronde van Vlaanderen eerder dit jaar, is er weer een topwielerwedstrijd in de stad: het Belgische kampioenschap wielrennen op de weg. De start van deze wedstrijd ligt op de Antwerpse Grote Markt. De aankomst kan je meemaken op de Desguinlei. Daartussen rijden de de mannen 14 toeren en de vrouwen 6 toeren van 17 kilometer door, in en rond Antwerpen. Kansen genoeg dus om de wielrenners van dichtbij te zien en ze aan te moedigen. 

Kom supporteren

Zowel aan de finish als op drie andere locaties langs het parcours kan je de wedstrijd van dichtbij volgen. Er is een reuzenscherm met live-uitzending, er zijn hapjes en drankjes en toiletten. En uiteraard zie je de renners tal van keren voorbij flitsen. Bekijk het parcours op een plan.

Supporterzones

Antwerpen: Gedempte Zuiderdokken
Wilrijk: Valaardreef
Hoboken: Kioskplaats
Antwerpen: Desguinlei (aankomst)

Programma

Op de Grote Markt kan je de voorstelling van de renners en de officiële start meemaken. Dit is je kans om toppers als Jolien D’Hoore, Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert van dichtbij te aanschouwen.
 

7.30 uur Voorstelling vrouwen (Grote Markt)

8.00 uur Start vrouwen (Grote Markt)

11.00 uur Aankomst vrouwen (Desguinlei)

11.15 uur Voorstelling mannen (Grote Markt)

11.45 uur Start mannen (Grote Markt)

17.30 uur Aankomst mannen (Desguinlei)

 

Fiets zelf ook

Tijdens de Belgian Cycling Championship Happening op zaterdag 24 juni, de dag voor het BK wielrennen, fiets je zelf door Antwerpen en omgeving. Je tocht start aan het Havenhuis en leidt je door de haven naar het noorden. Daar lever je op de bekende Oesterdam een gevecht met de wind. Verder passeer je Tholen, Huijbergen, de prachtige Kalmthoutse Heide en de indrukwekkende installaties en schepen in de Antwerpse haven. Schrijf je in voor deze fietstocht met een heel speciaal decor.

Ontdek andere evenementen in Antwerpen op de events en expo's pagina.    

[object Object]

Contact
http://www.sport.be/bkwielrennen/splash/

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Busrondrit De wereldhaven verrast - copyright Dave Van Laere

Busrondrit De wereldhaven verrast

Wil jij je havenrondrit in je bus nog wat verrijken? Deze gegidste toer maakt twee wandelstops op unieke plekken in de Antwerpse haven. Zo verken je ook de oudste Napoleontische dokken en de pakhuizen van de eerste dokhaven op het Eilandje. En je bezoekt het door water omgeven Fort van Lillo.

Zomers fietsen naar 't Zuid - copyright

Zomers fietsen naar 't Zuid

Duik onder de Schelde, fiets fluitend de tunnels door en verken de wijken ten westen en zuiden van de oude stad. Van de residentiële woonwijken op Linkeroever, langs het water van het Galgenweel, weer naar de boorden van de Schelde aan de rechteroever … wist jij dat Antwerpen zo groen was?

Koers op maritiem - copyright Dave Van Laere

Koers op maritiem

Fiets eens van de gekende paden af, en verken de noordelijke wijken van Antwerpen. Geniet van de ruimte en het licht en … de verhalen over lichtmatrozen, lichtzinnige meisjes en dokwerkers die geen lichtgewichten waren. Samen met je gids volg je een rustige route met zicht op het water, aan de rand van een grootstad en wereldhaven. 

[object Object]