Praktische info: herbruikbare bekers en meer

Openingsuren, toiletten, bereikbaarheid, herbruikbare bekers, ... Ontdek hier alle praktische info in verband met het Bollekesfeest 2018.

Openingstijden

Het Bollekesfeest vindt plaats van vrijdag 17 tot en met zondag 19 augustus 2018.

Vrijdag 17/8: 16.00 – 24.00 uur.
Zaterdag 18/8: 11.00 – 24.00 uur
Zondag 19/8: 11.00 – 20.00 uur

De locaties van het Bollekesfeest zijn: Grote Markt, Groenplaats, Handschoenmarkt, Suikerrui, Steenplein,  Sint-Andriesplaats

Het evenement is gratis toegankelijk, behalve sommige onderdelen die betalend zijn, zoals de verschillende thema wandelingen.

Eten en drinken betaal je met een herlaadbare betaalkaart.

Herbruikbare bekers

Om de afvalberg te verminderen en de planeet te respecteren, wilt stad Antwerpen minder plastic tijdens evenementen. Daarom schenken we vanaf nu álle drank in herbruikbare bekers. Zo maken we onze ecologische voetafdruk stap voor stap kleiner.

Er zijn 4 verschillende bekers zodat elke drank steeds smakelijk tot zijn recht blijft komen:

Op het Bollekesfeest betaal je voor elk type beker een waarborg van 2 euro. Als je het Bollekesfeest verlaat, kan je kiezen hoe je die 2 euro terugkrijgt:

De inruilpunten vind je op elk plein.

De waarborg betaal je slechts 1 keer. Als je een nieuw drankje bestelt, krijg je dat in een propere beker terug, in ruil voor je gebruikte beker.

Bereikbaarheid te voet of met de fiets

Er zijn fietsenstallingen rond het evenement op de Groenplaats ter hoogte van de kiosk en naast de waterkeringsmuur op het Steenplein.  Heb je een Velokaart? Aan het Steenplein, de Groenplaats en de Ernest Van Dijckkaai kan je je Velo weer inleveren. Het station in de Wisselstraat is tijdens het Bollekesfeest niet bereikbaar. Kijk op www.velo-antwerpen.be voor meer info.

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Je kan het Bollekesfeest met de tram bereiken. Lijnen 2, 3, 5, 9 en 15 rijden tot de Groenplaats en tram 4 houdt er halte. . Lijnen 10 en 11 kan je nemen tot de Melkmarkt en lijn 7 rijdt tot de Meirbrug. 

Buslijnen 180, 181, 182, 183 en 22 hebben een halte op de Groenplaats.

Bereikbaarheid met de auto

Tijdens het Bollekesfeest is het steeds heel druk in de Stad bijgevolg is het warm aanbevolen om de auto op de gratis park&ride-parkings te stallen. Het openbaar vervoer ter plaatse brengt u in een mum van tijd in het centrum.  

Vanuit Oost- en West-Vlaanderen

Vanuit Nederland of het noorden van de provincie Antwerpen

Vanuit Mechelen of Brussel

Vanuit de Kempen of Limburg

Bereikbaarheid vanop het water 

De Waterbus vaart van het Steenplein naar Kruibeke en Hemiksem. Daarnaast kunnen Antwerpenaars met de veerdienst tussen Linkeroever en het stadscentrum over de Schelde pendelen. Raadpleeg de dienstregeling op  de waterbus. 

Toiletten

Het sanitair is toegankelijk voor bezoekers met een handicap. Toiletten zijn er op het Steenplein onder de wandelbrug, de Groenplaats en de Grote Markt. 

Sigrid Spinnox

Contact


Antwerpen


Book now

Opening Days

From: 2018-08-17 Until: 2018-08-19

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]