Cirkelen (in en) rond het MAS

Oude Dokken, Cadix en Montevideo … de eens uitgebluste havenwijken verjongen zich volop. Vandaag noemen we ze ‘het Eilandje’ – naar de bijnaam van de wijk die eertijds door het water ingesloten werd als de verdwenen sluis van het Bonapartedok en die van het Verbindingsdok openstonden. Een boeiende wandeling langs de eerste dokhaven van Antwerpen.

Even ten noorden van het Schipperskwartier, krijgt de oude havenwijk het Eilandje haar tweede kans.  De havenactiviteiten wijken hier voor watertoerisme en een spectaculair stadsvernieuwingsproces. Tussen de Schelde, de oude schilderachtige dokken en het nieuwe Park Spoor Noord bouwen het stadsbestuur en projectontwikkelaars aan een aantrekkelijke wijk bij water en groen. Je bent hier echt ooggetuige van een metamorfose!
 
Langs een mooie wandelkade bewonder je de machtige wandelboulevard van het MAS en  het Museum aan de Stroom. Wat verder vind je enkele historische pakhuizen die een nieuwe functie kregen zoals het FelixArchief. Het Eilandje ontpopt zich langzaam maar zeker tot een aangename oase van water, ruimte, knappe hedendaagse architectuur, gezellige terrasjes en cultuur.
 
De wandelroute voert je langs: GODEFRIDUSKAAI - NAPELSSTRAAT - LONDENBRUG - NASSAUBRUG - MAS.
 
Je brengt een kort bezoek aan - indien toegankelijk:  de onthaalruimte van het MAS en het FelixArchief.
 
Je bestijgt  via roltrappen de wandelboulevard van het MAS - indien toegankelijk - en een onvergetelijk panorama op de stad en de haven wacht op je!
 

Start en einde:  voorplein van het MAS, Hanzestedenplaats 1. 

Info, prijzen en reservatie

Foto Bart Huysmans & Michel Wuyts | Neutelings Riedijk Architecten

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Wandeling Kant en wal herschapen - copyright Jan Crab

Wandeling Kant en wal herschapen

Langs de Scheldeboord, over het Eilandje en dwars door het Schipperskwartier … je stadsgids wandelt je door de prilste geschiedenis van de Antwerpse haven - van oever aan de Schelde tot bruisende stad aan de stroom.

Wandeling: Het verleden van het Eilandje - copyright Dave Van Laere

Wandeling: Het verleden van het Eilandje

Verweerde standbeelden, roestige havenkranen, oude bruggen en sluizen, en historische magazijnen … op en rond het hippe Eilandje vind je overal getuigen van een bewogen maritiem verleden, en sporen van de legendarische Red Star Line-rederij.

[object Object]