Closer to Baroque

De expo ‘Closer to Baroque’ in het MAS loodst de bezoeker van het publieke leven van de 17de eeuw naar de intieme leefwereld van de hoge klassen.

Groots, rijk en theatraal. Zo komt de 'Vlaamse barok' op het eerste gezicht over. Maar er is ook een minder bekende, intiemere kant van de barok: die van de kunstwerken en luxeobjecten voor de elite.
De barok komt niet alleen tot uiting in publieke kunstwerken zoals indrukwekkende altaarstukken. In de barokperiode werden ook schitterende kunstwerken voor privébezit gemaakt. De zeventiende-eeuwse adel en rijke kooplieden uit Antwerpen en omgeving decoreerden hun met goudleer versierde interieurs met prachtige schilderijen, luxueuze meubels en kostbaar zilverwerk.
De expo 'Closer to Baroque' in het MAS laat je hiermee kennismaken en vertaalt dit naar een hedendaags verhaal. Als bezoeker ontdek je bekende maar ook verborgen parels van de barokkunst, die zowel in musea als in privécollecties bewaard worden.
Een coproductie van het MAS en het Rubenshuis.

MAS | 28/09/2018-15/01/2019

Andere herfstexpo's: Cokeryen. Foto, film, food by Tony Le Duc Snijders & Rockoxhuis, Barok Bookdesign Museum Plantin-Moretus. Overzicht programma herfst 2018.

Collectie Rubenshuis Antwerpen,  Foto: Michel Wuyts en Louis De Peuter

Contact

Hanzestedenplaats 1
Antwerpen
+32 33 38 44 00
http://www.mas.be
mas@stad.antwerpen.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 10

Gratis voor houders Festival Card. 

Tickets te bestellen vanaf oktober 2017 op www.visitantwerp.be/baroque.

Reduction rates

< 12: 0.

12 - 25: 8.

> 65: 8.

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: €8

Price per group: €

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Paul Kooiker - copyright FOMU | Paul Kooiker

Paul Kooiker

Conceptueel fotograaf Paul Kooiker laat zich voor Antwerp Baroque 2018 inspireren door de barok van Rubens en Rembrandt.

Cokeryen. Foto | Film | Food - copyright KBC Rockoxhuis Antwerpen

Cokeryen. Foto | Film | Food

Culinair fotograaf Tony Le Duc slaagt erin basisvoedsel tot kunst te verheffen. Een gave die ook barokschilder Frans Snijders had.

[object Object]