Cokeryen. Foto | Film | Food

Culinair fotograaf Tony Le Duc slaagt erin basisvoedsel tot kunst te verheffen. Een gave die ook barokschilder Frans Snijders had.

Le Duc laat zich inspireren door barokke voedingstillevens en zorgt met nieuw foto- en videowerk voor een andere kijk op barok. Een heerlijke tentoonstelling in het nieuwe Snijders- en Rockoxhuis. Carper ende ghimber, caneel ende rosijn; Quaeckels, lijstres, vincken ende diergelijcke in deech; Potagie ... ziehier een greep uit het menu van de 17e-eeuwse burger. De ingrediënten ervan kan je terugvinden op de imposante markttaferelen en stillevens van Frans Snijders en zijn tijdgenoten. Culinair fotograaf Tony Le Duc heeft met Snijders dat scherpe oog gemeen. Zijn beelden verheffen basisvoedsel tot kunst. Le Duc tovert met kleur en compositie. Zet zijn foto's naast 17e-eeuwse stillevens en je krijgt een bijzonder spanningsveld.

Een heerlijke tentoonstelling in het huis en de studio van Frans Snijders himself, dat in 2018 opent voor het grote publiek naast het Rockoxhuis. Na het watertanden is het tijd om zelf te proeven van een typisch barokgerecht op restaurant of aan de barok foodtruck.

Snijders & Rockoxhuis | 28/09/2018-13/01/2019

Andere herfstexpo's: Closer to Baroque MAS, Barok Bookdesign Museum Plantin-Moretus. Overzicht programma herfst 2018.

KBC Rockoxhuis Antwerpen

Contact

Keizerstraat 10
Antwerpen
+32 32 01 92 50
http://www.rockoxhuis.be
inforockoxhuis@kbc.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

De prijzen voor individuelen worden in het najaar van 2017 bekend gemaakt. Tickets voor individuele bezoekers zijn vanaf dan te bestellen op www.visitantwerpen.be/barok.

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: €

Price per group: €75

Schools

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: €

Price per group: €

Anderen bekeken ook

Closer to Baroque - copyright Collectie Rubenshuis Antwerpen,  Foto: Michel Wuyts en Louis De Peuter

Closer to Baroque

De expo ‘Closer to Baroque’ in het MAS loodst de bezoeker van het publieke leven van de 17de eeuw naar de intieme leefwereld van de hoge klassen.

Paul Kooiker - copyright FOMU | Paul Kooiker

Paul Kooiker

Conceptueel fotograaf Paul Kooiker laat zich voor Antwerp Baroque 2018 inspireren door de barok van Rubens en Rembrandt.

[object Object]