Corona: info en maatregelen

Visit Antwerpen volgt de maatregelen opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad om een verdere verspreiding van het coronavirus te beperken en onze risicogroepen te beschermen. Wij geven jou als bezoeker van onze stad graag een overzicht van deze maatregelen, die gelden tot en met 19 april. We nemen nu even afstand om daarna terug een gezonde, extra stralende stad met je te kunnen delen. . 

27 maart 2020

Wat is het coronavirus?
Eind vorig jaar brak in China een nieuw coronavirus (Covid-19) uit. Intussen bereikte het virus ook ons land. De Belgische gezondheidsautoriteiten doen er alles aan om ieders gezondheid te beschermen. Je vindt alle info over het virus op https://www.info-coronavirus.be/.

Kan ik Antwerpen nog bezoeken vanuit het buitenland?
In België geldt een inreisverbod, je kan Antwerpen niet meer bezoeken als je vanuit het buitenland naar de stad wil reizen. 

Kan ik Antwerpen nog bezoeken vanuit het binnenland?
Iedereen dient zoveel als mogelijk thuis te blijven. Verplaatsingen zijn enkel toegelaten als ze kaderen binnen het werk of indien het gaat om noodzakelijke verplaatsingen, bvb. naar voedingswinkels, medische zorg, apothekers, de post of de bank of tankstations.

Bezoekerscentra Visit Antwerpen
De bezoekerscentra Grote Markt en het Centraal station zijn gesloten tot en met 19 april. Met vragen kan je telefonisch contact opnemen (van maandag tot vrijdag van 09 u tot 17 u ) op +32 (0)3 232 01 03 of via email: info@visitantwerpen.be

Horeca, handelszaken en culturele en sportieve activiteiten

Antwerp City Card
De verkoop van de Antwerp City Card wordt voorlopig opgeschort. Heb je al een Antwerp City Card aangekocht? Weet dan dat de geldigheid van de kaart pas ingaat bij het eerste gebruik. Indien je dus je bezoek kan uitstellen tot later in het jaar, dan kan je jouw ticket bijhouden voor wanneer je terugkomt. Indien je voorlopig niet meer terug komt naar Antwerpen, kan je ons contacteren via Antwerpcitycard@visitantwerpen.be voor een mogelijke terugbetaling.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer zal nog rijden, maar moet zich zo organiseren dat reizigers op 1,5 meter van elkaar kunnen zitten. De overheid vraagt wel om het gebruik te beperken tot noodzakelijke verplaatsingen en noodzakelijke momenten, liefst buiten de piekuren en extra te letten op basishygiëne.

Verplaatsingen

Cruises
Cruiseschepen mogen aanmeren en bevoorraad worden maar niet ontschepen, passagiers mogen dus niet van boord gaan.

Waar moet ik op letten?
Let extra op hygiëne: handen wassen met zeep, hoesten en niezen in je elleboog, niet kussen, geen handen geven, afstand houden, en als je je ziek voelt, thuis blijven.

Updates dienstverlening stad Antwerpen
Via dit artikel kan je steeds de meest recente updates over de dienstverlening in de stad volgen.  

Vragen?
Heb je nog vragen? Je kan terecht bij onze medewerkers, telefonisch  +32 (0)3 232 01 03 of via email: info@visitantwerpen.be.

www.woodmonkey.be

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]