De meester leeft!

De collectie van het Rubenshuis wordt verrijkt met een aantal meesterwerken uit de kunstgeschiedenis. Stuk voor stuk gaat het over topstukken die het verhaal over het leven en werk van de meester versterken. Bovendien worden de portiek en het tuinpaviljoen gerestaureerd. Een (her)ontdekking van het Rubenshuis meer dan waard!

Topwerken verrijken collectie

Rubens' palazzo in Antwerpen is één van de bekendste kunstenaarswoningen ter wereld. Wie het Rubenshuis binnenwandelt, betreedt de leefwereld van de meester. Het is hier dat Rubens vreugde en verdriet beleefde met zijn familie, het is hier waar de meeste van zijn kunstwerken het levenslicht zagen, het is hier waar hij vrienden en vooraanstaande gasten ontving.

Met het oog op 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' wordt de collectie van het Rubenshuis verrijkt met een aantal bijzondere meesterwerken. Eerder verwelkomde het Rubenshuis al werk van Tintoretto, Titiaan en Anthony van Dyck. Deze krijgen nu het gezelschap van maar liefst zeven topwerken. Een absoluut topwerk dat het Rubenshuis vanaf 26 september mag verwelkomen is 'De Kindermoord in Bethlehem', een vroeg meesterwerk van Rubens en de duurste Rubens ooit.

Het Rubenshuis pakt ook uit met een zelfportret van Jordaens, zo slaagt het huis erin om als enige museum ten Noorden van de Alpen zelfportretten van Rubens, Van Dyck én Jordaens te presenteren. Daarnaast breidt de collectie uit met werk van tijdgenoten Adam de Coster, Frans Floris, Daniël Seghers, Jan van den Hoecke en van Rubens zelf.

Terugkeer Zelfportret

Na meer dan een jaar is het zelfportret van Rubens terug thuis. Het Rubenshuis schakelde hoogtechnologische apparatuur in tijdens de restauratie van het Zelfportret. Dit leverde verbluffende resultaten op. De originele verflaag is blootgelegd en het paneel geeft nu tal van details bloot die jarenlang verborgen zaten. 

Restauratie portiek en tuinpaviljoen

In het Rubenshuis kan je twee originele elementen uit de woning van Rubens zien: de portiek en het tuinpaviljoen. Na meer dan 400 jaar zijn die aan herstelling toe. Als bezoeker krijg je een exclusieve kijk op de restauratiewerken.

De portiek en het tuinpaviljoen zijn de enige twee originele overblijfselen uit de woning van Rubens en vormen bovendien zeldzame sporen van de meester als architect. Deze 400 jaar oude elementen zijn opnieuw aan restauratie toe.

Tijdens 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' worden de restauratiewerken opengesteld voor het publiek. Je zal er ter plekke de restauratie kunnen volgen en beleven. Dankzij rondleidingen, lezingen, werfbezoeken en diverse digitale toepassingen ontdek je niet alleen het vakmanschap van de conservator-restaurateurs. Nooit eerder was er de kans om letterlijk zo dicht bij de architectuur van Rubens te komen. Op woensdag-, zaterdag- of zondagmiddag krijgen individuele bezoekers de kans om de werf te betreden. Groepen beklimmen de stelling op het einde van hun rondleiding. Voor de kenners is er het uitgewerkte werfbezoek 'Rubens. Pictor Doctus' dat volledig gewijd is aan Rubens als architect van portiek en tuinpaviljoen.

Download de gratis Antwerp Museum App voor iOS of Android en ontdek de tour van het Rubenshuis, beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.

Rubenshuis | vanaf 01.06.2018

SIGRIDSPINNOX.COM

Contact

Wapper 9
Antwerpen

http://www.rubenshuis.be

Book now

Opening Days

From: 2018-06-01 Until: 2019-01-13
2 10:00 - 17:00
3 10:00 - 17:00
4 10:00 - 17:00
5 10:00 - 17:00
6 10:00 - 17:00
0 10:00 - 17:00

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 10

Boek hier je tickets

Gratis voor houders van een Baroque Festival Card

Reduction rates

> 65: 8.

12 - 25: 8.

< 12: 0.

Begeleiders van mensen met een handicap: 0.

Card holders

City Card: true.

Groups

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: € 6

Price per group: €

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Baroque Festival Card - copyright Sigrid Spinnox

Baroque Festival Card

'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' ten volle beleven kan met de Baroque Festival Card. 

Rubenshuis - copyright Kathleen Michiels

Rubenshuis

Dompel je onder in de leefwereld van één van de grootste barokkunstenaars: Peter Paul Rubens.

[object Object]