Designers

Dankzij 'de Zes van Antwerpen' schijnen alle spots op de Antwerpse catwalk. En dat blijft – door hun vele opmerkelijke opvolgers – terecht.

Antwerpen investeert al jaren in mode. Het is hier in al zijn gedaantes aanwezig: van een gerenommeerde opleiding, over tal van ateliers, tot een modemuseum. Die creatieve invloed verspreid zich verder over de stad, waar je op heel wat bekende mode- en designwinkels botst.

Kweekvijver voor talent

De ModeNatie is het creatieve modehart van Antwerpen: hier vonden het ModeMuseum (MoMu), de befaamde modeafdeling van de Antwerpse Academie, en het Flanders Fashion Institute (FFI) onderdak. Aan die modeacademie studeerden destijds de Antwerpse Zes af: Walter Van Beirendonck, Dirk Bikkembergs, Marina Yee, Dirk Van Saene, Ann Demeulemeester en Dries Van Noten.

Belangrijke modestad

De Antwerpse Zes veroverden de internationale fashionwereld en plaatsten onze stad op de modekaart. In hun kielzog volgden ontwerpers als Tim Van Steenbergen, Véronique Branquinho, Haider Ackermann, A.F. Vandevorst, Bruno Pieters,... . Ook vandaag nog trekt de modeafdeling talent vanuit heel de wereld aan en stappen er grote beloftes weer buiten.

Startende en gevestigde namen

Veel ontwerpers blijven in Antwerpen plakken en starten hier hun label op. Hun boetiek vult de bekende huizen die zich in onze stad neervlijen aan. Goed nieuws voor modeliefhebbers. Zij vinden hier alles om een geslaagd fashion statement te maken.

Dave Van Laere

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Shopping Stadsfeestzaal - copyright © Picture by Nikita Duchie

Shopping Stadsfeestzaal

Shopping Stadsfeestzaal ligt midden op de Meir, de Champs Elysées van Antwerpen. De indoor shopping mall is een hypermoderne, exclusieve 'shopping hot spot', met 's werelds eerste Tommy Hilfiger Tailor Made winkel, Men at Work, Urban Outfitters en nog veel meer...

Winkelzondagen - copyright ©2014 frederik beyens

Winkelzondagen

Elke eerste zondag van de maand zijn er heel wat winkels open in het historische centrum. Optredens of kleine evenementen onderweg maken de winkelzondagen nog gezelliger. 

Winkelzone Historisch Centrum - copyright ©2014 frederik beyens

Winkelzone Historisch Centrum

In het historisch centrum van Antwerpen halen zowel cultuurliefhebbers als shopaholics hun hart op.

Winkelzone Meir - copyright Jan Steylemans

Winkelzone Meir

De Meir is de meeste bezochte winkelstraat van ons land. In haar knappe 18de- en 19de-eeuwse panden huizen de grote Europese winkelketens. Ideaal om je van top tot teen in het nieuw te steken.

[object Object]