7 redenen om Antwerpen te bezoeken in 2018

Lonely Planet zette Antwerpen in zijn top 10 van te bezoeken steden in 2018. En terecht, want dit jaar zijn alle ogen gericht op Antwerpen. Tijdens 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' pakt de stad uit met een gedurfd en overdadig programma dat oude en nieuwe barok tegelijkertijd doet clashen en borrelen. Maar er is nog veel meer te beleven in 2018. Ontdek het in dit artikel.

Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert

Antwerpen is een barokke stad. Zonder enige twijfel de meest uitgesproken barokke stad van de Lage Landen. Tijdens 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' pakt de stad uit met een gedurfd en overdadig programma dat oude en nieuwe barok doet clashen en borrelen. Verwacht je aan topexpo’s, concerten, theatervoorstellingen, wandelingen en nog veel meer. Cultuurliefhebbers weten waar naartoe. 

www.antwerpenbarok2018.be

Opening nieuw diamantmuseum

Antwerpen is al meer dan vijf eeuwen het grootste en meest betrouwbare diamantcentrum ter wereld. Dat boeiende verhaal van vakmanschap, technologie, tradities en creativiteit beleef je vanaf mei in het nieuwe DIVA, het diamantmuseum met een hart voor zilver. Het is een schitterend universum vol diamant, juwelen en edelsmeedkunst, in het historische hart van Antwerpen.

www.divaantwerp.be 

Beleef topwielrennen in Antwerpen tijdens de start van de Ronde

De Ronde van Vlaanderen is samen met Parijs-Roubaix en de Ronde van Frankrijk de belangrijkste wielerwedstrijd ter wereld. Voor het tweede jaar op rij start deze klassieker in Antwerpen. Kom het weekend van 1 en 2 april naar Antwerpen en dompel je onder in de unieke wielersfeer. Het fandorp, animatie, film, optredens, de voorstelling van de renners en het startschot: je beleeft het allemaal in Antwerpen. Bonus: zondag 1 april is ook winkelzondag. 

www.derondeinantwerpen.be 

Opening Snijders&Rockoxhuis

Antwerpen is vanaf 24 februari weer een culturele parel rijker. Het voormalige Rockoxhuis werd uitgebreid en gerenoveerd tot het Snijders&Rockoxhuis. In deze historische panden ontdek je de leefwereld van hun 17de-eeuwse bewoners dankzij tal van prachtige schilderijen, uiteraard ook van stillevenspecialist Frans Snijders. 

www.snijdersrockoxhuis.be 

Smaakmeesters: het lekkerste dat Antwerpen te bieden heeft

Wanneer je ook naar Antwerpen komt, op culinair gebied zal je altijd genieten. Denk maar aan de bekende Belgische bieren, lekkere chocolade en de Antwerpse streekproducten die het ganse jaar te verkrijgen zijn. Tijdens het culinair stadsfestival Smaakmeesters in het najaar proef je van verfijnde bereidingen, perfecte cocktails en koffies, tot tongstrelende desserts. 

www.smaakmeesters.be   

Winter in Antwerpen

Antwerpen in de winter hoort thuis op ieders bucketlist. Tijdens het eindejaar geniet je van vele activiteiten: kuieren over de kerstmarkt, rondjes draaien in het reuzenrad, schaatsen rond het standbeeld van Rubens, naar beneden roetsjen op de tubing en uiteraard genieten van al het lekkers dat Antwerpen te bieden heeft. Het eindejaarsvuurwerk is het knallende hoogtepunt.  

www.winterinantwerpen.be 

Shoppen, ook elke eerste zondag van de maand

Shoppen in Antwerpen is een echte belevenis die perfect aansluit bij de status van Antwerpen als modestad. Wat je persoonlijke stijl ook is, hier vind je elegante stuks van grote modehuizen, trendy boetieks, kleine en onafhankelijke winkels en grensverleggende concept stores. Je vindt het allemaal op wandelafstand in een stad die tegelijk hip én historisch, cool én klassiek, trendy én traditioneel is. En elke eerste zondag van de maand is het winkelzondag. 

www.visitantwerpen.be/nl/shoppen-en-mode/shopping 

Kijk voor meer evenementen op onze events en expo's pagina

[object Object]

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]