Antwerpen in de kijker tijdens Associations World Congress

Van 12 tot 14 maart vond het Associations World Congress (AWC) plaats in Antwerpen. Een unieke gelegenheid om Antwerpen in de kijker te zetten als een aantrekkelijke congresbestemming bij internationale associaties.

Sleutelpersonen internationale associaties

Bij de 500 aanwezigen op het AWC waren meer dan 250 sleutelfiguren van internationale associaties. Decision-makers die bepalen waar de grote zakencongressen georganiseerd worden. Heel wat deelnemende associates zijn medisch gerelateerd. Andere associaties hebben een link met industrieën als staal, gas en dredging. 

Sessies in het FMCCA

Tijdens het driedaagse congres, dat plaatsvond in het Flanders Meeting & Convention Center Antwerp (FMCCA), konden de deelnemers tal van inspiratiesessies bijwonen over relevante vraagstukken in de congresindustrie. Zo konden ze alles te weten komen over de inzet van sociale media tijdens congressen, het motiveren van vrijwilligers en het belang van duurzaamheid voor de industrie.

Stad in de kijker

De deelnemers kregen ook de mogelijkheid om de bestemming Antwerpen te ontdekken. Op woensdag en donderdag werden ze rondgeleid langs verschillende toeristische hoogtepunten en business-gerelateerde initiatieven in de stad zoals het Rubenshuis, DIVA, het Havenhuis en UA Business Club. Tijdens het galadiner in Horta, met de Vlaamse Meesters (en het aankomend stadsfestival Antwerp Barok 2018)  als thema, werden tal van prijzen uitgereikt.

Reacties deelnemers

De reacties van de deelnemers waren zeer positief. Christopher Combemale, CEO van de Direct Marketing Association (DMA), zei het volgende: 

“Through the talks and films I learned much more about Flanders and Antwerp. The conference centre is especially impressive. All of our hosts from Antwerp and Flanders Tourism have been great.” 

Drilona Shtjefni, die voor de European Biomass Industry Association de award won voor ‘Young Association Executive of the Year’, zei: 

“Amazing venue, inspiring attendees: overall a great atmosphere. Definitely an event not to be missed.”

Frances van Klaveren, Regional Activities Manager van Society of Petroleum Engineers, was ook enthousiast:

“I had a lovely time in Antwerp. I think the convention centre was one of the best I have been to. The setting, the convenient location, the standard of the catering and the facilities were all top notch. And the zoo and general setting really added to the character. Overall I would love to go back and make sure to have some more time to explore the city.”

Vervolg

Het evenement was het resultaat van een gezamenlijke inspanning van Toerisme Vlaanderen, Visit Antwerpen en het FMCCA. Deze partijen zullen de komende tijd er alles aan doen om de geïnteresseerde associaties te benaderen en te overtuigen hun toekomstige congressen in Antwerpen te organiseren.

Gianni Camilleri www.woodmonkey.be

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Naar Antwerpen met het vliegtuig - copyright Michel Maes

Naar Antwerpen met het vliegtuig

Antwerpen ligt vlakbij twee luchthavens. Zaventem ligt 45 kilometer verder of ongeveer 30 minuten rijden en de luchthaven van Deurne ligt op 7 kilometer of een kwartier rijden van Antwerpen.
Brussels South Charleroi Airport ligt op 115 km van Antwerpen en Eindhoven Airport op 87 km. Ook van hieruit geraak je gemakkelijk in de stad. Onderstaande informatie en links vertellen hoe je met het vliegtuig van en naar Antwerpen geraakt.

Naar Antwerpen met de trein - copyright Sigrid Spinnox

Naar Antwerpen met de trein

Antwerpen is heel vlot bereikbaar met de trein. Zowel nationale als internationale treinen als Thalys en Eurostar (vanaf 2016) stoppen in Antwerpen-Centraal en/of Antwerpen-Berchem. Elk uur zijn er vijftien verbindingen van en naar Antwerpen.

Naar Antwerpen met een schip - copyright Jan Crab

Naar Antwerpen met een schip

Met een schip aanmeren in Antwerpen is een unieke ervaring. De zeecruises meren aan in het centrum van de stad, van op de loopbrug zien je onmiddellijk de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. De cruiseterminal ligt op vijf minuten wandelen van het historisch stadscentrum, de belangrijkste winkelstraten en vele cafés en restaurants.

Antwerp Convention Bureau  - copyright Antwerp Convention Bureau

Antwerp Convention Bureau

Antwerp Convention Bureau is het aanspreekpunt voor wie een congres wil organiseren en de perfecte wegwijzer om je in contact te brengen met wie je daarbij kan helpen.  

 

 

 

[object Object]