Barok verrassend anders

Ook in de laatste maand van het jaar heeft Antwerpen Barok 2018 heel wat te bieden. Naast de twee schitterende expo’s Cokeryen en Baroque Book Design zijn er nog tal van evenementen en activiteiten die je onderdompelen in de wereld van barok.

Kerst in Plantin-Moretus

Het Museum Plantin-Moretus straalt nog meer huiselijkheid en intimiteit uit in de winter. Vanaf 11 december krijgt de 18de-eeuwse Napolitaanse kerststal opnieuw een ereplaats in het museum. Een uniek stuk uit de MAS-collectie met 61 beeldjes. Zaterdag 22 december nodigt het museum je uit voor een kerstfeest met winterse verhalen en een koor. Je kan ook zelf aan de slag en kerstballen en -kaarten maken. Tot het einde van de kerstvakantie zorgt Urban Baroque Bowl voor een bijzondere muzikale trip.

Kerstfeest in Plantin-Moretus | 11.12.2018 tot 06.01.2019 | gratis met toegangsticket

Stadsparadijzen

Stadsparadijzen is een dynamische voorstelling met live muziek, zang, dans, theater en videoprojecties. Stadsparadijzen laat zich verwonderen over ontmoetingen in de stad tussen mensen van diverse pluimage. De fabels van Jean De La Fontaine, Het Aards Paradijs met de zondeval van Adam en Eva van Peter Paul Rubens en het werk van Marie-Jo Lafontaine vormen de inspiratiebronnen.

Stadsparadijzen | Zaal AthenA | 22 & 23.12.2018

Barok beroert

Maak een winterse wandeling en kom alles te weten over de Antwerpse barokkunst en de barokke levensstijl van de Antwerpenaar. ‘Barok beroert’ is niet enkel een bijzondere kennismaking met de nog steeds bruisende kunststijl, maar ook een interessante en veelzijdige update die je klaarstoomt voor nog meer barokke Antwerpse ervaringen.

Barok beroert | Nog tot 31.12.2018

Restaurantactie Cokeryen

In het Snijders&Rockoxhuis loopt de expo Cokeryen. Kijk niet alleen naar de foto’s van Tony Le Duc, maar proef ze ook. Vijftien Antwerpse chefs lieten zich inspireren door het 17de-eeuwse Koocboek van Antonius Magirus. Je kan deze 15 ‘cokeryen’ proeven in 15 restaurants in en rond Antwerpen.

Proef barok | diverse locaties | tot 13.01.2019

Foto: Michel Wuyts en Louis De Peuter

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Baroque Festival Card - copyright Sigrid Spinnox

Baroque Festival Card

'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' ten volle beleven kan met de Baroque Festival Card. 

De meester leeft! - copyright Peter Paul Rubens, Zelfportret, Rubenshuis Antwerpen, foto KIK-IRPA Brussel

De meester leeft!

De collectie van het Rubenshuis wordt verrijkt met een aantal meesterwerken uit de kunstgeschiedenis.

Rubenshuis - copyright Kathleen Michiels

Rubenshuis

Dompel je onder in de leefwereld van één van de grootste barokkunstenaars: Peter Paul Rubens.

[object Object]