Barok verrassend anders

Naast toonaangevende expo’s heeft ‘Antwerpen Barok 2018’ nog vele andere bijzondere evenementen te bieden. Laat je op onverwachte plekken verrassen door inspirerende tentoonstellingen, theater, film, fotografie, muziek en nog veel meer. Een kleine greep uit het grote aanbod.

Fabre

Jan Fabre maakt drie nieuwe altaarstukken voor de Sint-Augustinuskerk. Hij treedt daarmee in de voetsporen van grootmeesters Rubens, Jordaens en Van Dyck die de originele schilderijen maakten. In de nieuwe werken komen de kernelementen uit Fabres oeuvre samen: het lam, het vuur, de vrouw, spiritualiteit en de diamant, als symbool voor zijn liefde voor Antwerpen.

Jan Fabre | AMUZ | 03.07.2018-10.12.2018

B’rok d’Anvers

B’rok d’Anvers is een theatrale vertelwandeling. Maak kennis met een geheim genootschap en hun revolutionaire plannen om van Antwerpen de meest barokke stad ter wereld te maken. De Kleine Expeditie neemt je mee op een tocht, waarbij ze hun voorbereidingen, hun uitgebreid netwerk, hun kleine en grote acties op de hoeken en de pleinen van de stad tonen.

B’rok d’Anvers | diverse locaties | 02.06-29.07.2018

Paul Kooiker

Bij fotograaf Paul Kooiker staat vrouwelijk naakt vaak centraal. Was dat net niet één van de clichés die over het werk van Rubens bestaat. Zijn beelden vertellen echter meer over jou als kijker dan over zijn model. Zijn we niet allemaal voyeurs? Je denkt iets te zien dat niet voor jouw ogen bedoeld is, of toch? Deze eerste overzichtstentoonstelling presenteert nieuw en bestaand werk van Kooiker. Bijvoorbeeld de fotoreeks ‘Sunday’ (2011): hiervoor haalde Kooiker de mosterd bij barok en liet hij zich inspireren door Rubens en Rembrandt.

Paul Kooiker | Untitled (Nude) | FOMU Fotomuseum Antwerpen | 29.06-07.10.2018

Barok voor kinderen

Barok niks voor kinderen? Vergeet het! Tijdens ‘Antwerpen Barok 2018’ zijn er niet alleen leuke evenementen voor kinderen, maar ook elk museum heeft een speciaal aanbod op kindermaat. Van ateliers en kampen tot speciale rondleidingen en speurtochten. Vervelen is geen optie.

Meer info

Photo: Attilio Maranzano, Assistant: Flavio Pescatori, Copyright Angelos bvba

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Barok Burez - copyright Athos Burez

Barok Burez

Antwerps fotograaf Athos Burez (°1987) laat zich van zijn meest barokke kant zien in de wandelboulevard van het MAS.

[object Object]