Chocolate Nation

[VIDEO]

Chocolate Nation, het gloednieuw belevingsmuseum in Antwerpen, opende onlangs haar deuren recht tegenover het Centraal Station. Het is het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld, volledig gewijd aan de Belgische chocolade. Wist je trouwens dat in 1831 de allereerste chocoladefabriek in België in Antwerpen werd geopend? Inmiddels vind je op vrijwel straathoek een chocoladewinkel.

Antwerpen en chocolade

Alle grote Belgische chocolademerken vind je terug in Antwerpen, maar ook ambachtelijke chocolatiers die hemelse creaties maken. De haven van Antwerpen is de grootste opslaghaven van cacaobonen ter wereld en topchocolatiers worden opgeleid bij PIVA. Dat hier een chocoladebeleving komt is dan ook niet verwonderlijk.

Belgische chocolade

Chocolate Nation vertelt het verhaal van de Belgische chocolade. Een plek vol belevenissen en verhalen van chocolademerken en chocolatiers. Je krijgt een unieke inkijk in de Belgische chocoladetradities en in de innovaties.

Beleving

Je beleving start in de jungle, vervolgens kom je in de haven van Antwerpen terecht, je ziet hoe een levensgrote, bewegende fantasiemachine Belgische chocolade maakt en ontdekt waarom Belgische chocolade zo wereldberoemd is. Natuurlijk kan er ook veel geproefd worden. Kortom als chocoladefan niet te missen.

Ateliers en workshops

In Chocolate Nation wordt ook Belgische chocolade gemaakt. Er zijn ateliers en workshopruimtes, bovendien is er ook Bean To Bar Atelier waar verschillende chocolatiers onder leiding van master chocolatier Patrick Aubrion de kneepjes van het vak kunnen leren en waar jij als bezoeker chocolatiers aan het werk kunnen zien of zelf een workshop kan volgen.

Naast de beleving is er ook een chocoladewinkel, restaurant en kiosk, toegankelijk voor iedereen.

Marjorie Romeijn

Contact

Koningin Astridplein 7
Antwerpen

http://www.chocolatenation.be

Book now

Opening Days

From: NaN-NaN-NaN Until: ...
1 10:30 - 21:00
2 10:30 - 21:00
3 10:30 - 21:00
4 10:30 - 21:00
5 10:30 - 21:00
6 10:30 - 21:00
0 10:30 - 21:00

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 16.5

Tickets inclusief proeven (introductietarief)

Kinderen tot 3 jaar: gratis
>67 jaar: 15 euro

Antwerp City Card: Gratis

Reduction rates

< 12: 11.5.

< 18: 15.

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: € 15

Price per group: €

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]