Corona: info en maatregelen

Visit Antwerpen volgt de maatregelen opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad om een verdere verspreiding van het coronavirus te beperken en onze risicogroepen te beschermen. Op 4 mei start in België de 1ste fase in de versoepeling van deze maatregelen.  Wij  geven jou graag een update. We nemen nu even afstand om daarna terug een gezonde, extra stralende stad met je te kunnen delen.

20/05

Wat is het coronavirus?
Eind vorig jaar brak in China een nieuw coronavirus (Covid-19) uit. Intussen bereikte het virus ook ons land. De Belgische gezondheidsautoriteiten doen er alles aan om ieders gezondheid te beschermen. Je vindt alle info over het virus op https://www.info-coronavirus.be/.

Updates dienstverlening stad Antwerpen en FAQ
Via dit artikel kan je steeds de meest recente updates over de dienstverlening in de stad volgen en de antwoorden op de meest gestelde vragen. 

Kan ik Antwerpen nog bezoeken vanuit het buitenland?
In België geldt een inreisverbod, je kan Antwerpen niet meer bezoeken als je vanuit het buitenland naar de stad wil reizen. 

Kan ik Antwerpen nog bezoeken vanuit het binnenland?
Iedereen moet nog steeds zoveel mogelijk thuis blijven.  Verplaatsingen zijn toegelaten om naar het werk te gaan, naar de voedingswinkels, de apotheek, de post, de bank, het tankstation en in het kader van medische zorg. Vanaf 11 mei zullen alle winkels opnieuw de deuren openen.  Hou rekening met de genomen veiligheidsmaatregelen en afstandsregels om een heropflakkering van het virus tegen te gaan.  

Bezoekerscentra Visit Antwerpen
Het bezoekercentrum en de brandstore/stadswinkel op de Grote Markt zijn vanaf 11 mei terug open voor bezoekers.  Het bezoekerscentrum Centraal station blijft voorlopig gesloten.  Je kan ook steeds telefonisch contact opnemen (van maandag tot vrijdag van 09u tot 17u) op +32(0)3 232 01 03 of via e-mail: info@visitantwerpen.be

Horeca
Alle restaurants en cafés blijven gesloten. Restaurants mogen wel leveren en afhaalgerechten aanbieden.

Handelszaken
Voedingszaken, dierenvoedingswinkels, krantenwinkels en apotheken zijn open, ook in het weekend.
Discotheken, bioscopen, cafés en restaurants blijven gesloten.  Bij frituren kan je alleen afhalen.  Ook thuisbezorging en drive-in zijn toegestaan.  
Een aantal hotels zijn gesloten.  Een overnachting kan enkel nog in het kader van essentiëel reizen, waarbij de regels rond 'social distancing' moeten worden gerespecteerd.  Raadpleeg de hotelwebsites voor meer informatie.  Vakantiewoningen, campings en gastenkamers blijven gesloten. 

Toeristische attracties

Culturele en sportieve activiteiten

Antwerp City Card
De verkoop van de Antwerp City Card wordt voorlopig opgeschort. Heb je al een Antwerp City Card aangekocht? Weet dan dat de geldigheid van de kaart pas ingaat bij het eerste gebruik. Indien je dus je bezoek kan uitstellen tot later in het jaar, dan kan je jouw ticket bijhouden voor wanneer je terugkomt. Indien je voorlopig niet meer terug komt naar Antwerpen, kan je ons contacteren via Antwerpcitycard@visitantwerpen.be voor een mogelijke terugbetaling.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer rijdt opnieuw op volle capaciteit.  Het is verplicht om een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer en in het station/op de perrons.  Vervoersmaatschappijen adviseren de reizigers om zoveel mogelijk hun verplaatsingen te spreiden en trajecten te kiezen tijdens de daluren (na 9 uur bijvoorbeeld, of 's avonds voor 16 uur of na 18 uur.  De vervoersmaatschappijen vragen ook om de nodige veiligheidsmaatregelen en afstandsregels te respecteren

Verplaatsingen

Cruises
Cruiseschepen mogen aanmeren en bevoorraad worden maar niet ontschepen, passagiers mogen dus niet van boord gaan.

Waar moet ik op letten?
Let extra op hygiëne: handen wassen met zeep, hoesten en niezen in je elleboog, niet kussen, geen handen geven, afstand houden, en als je je ziek voelt, thuis blijven.

Vragen?
Heb je nog vragen? Je kan terecht bij onze medewerkers, telefonisch  +32 (0)3 232 01 03 of via email: info@visitantwerpen.be.

www.woodmonkey.be

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]