Corona: info en maatregelen

Visit Antwerpen volgt de maatregelen opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad om een verdere verspreiding van het coronavirus te beperken en onze risicogroepen te beschermen. Wegens een snelle stijging van het aantal besmettingen in Antwerpen wordt momenteel afgeraden de stad te bezoeken in het belang van jouw veiligheid en dat van anderen.  Wij geven jou graag een update. 

Wat is het coronavirus?
Eind vorig jaar brak in China een nieuw coronavirus (Covid-19) uit. De Belgische gezondheidsautoriteiten doen er alles aan om ieders gezondheid te beschermen. Je vindt alle info over het virus op www.info-coronavirus.be.

Updates dienstverlening stad Antwerpen en FAQ
Via dit artikel kan je steeds de meest recente updates over de dienstverlening in de stad volgen en de antwoorden op de meest gestelde vragen vinden.

Waar moet ik op letten?
Blijf de hygiëne regels respecteren: was je handen regelmatig met  zeep, hoesten en niezen in je elleboog, niet kussen, geen handen geven, hou minstens 1,5m afstand van elkaar en als je je ziek voelt thuis blijven.

Het dragen van een mondmasker is verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar verplicht wanneer men de woning verlaat. Deze verplichting geldt niet wanneer je aan het eten of drinken bent, of als je intensief sport. Je moet dan wel altijd een mondmasker op zak hebben.
 
Tussen 23.30 en 06.00 uur geldt er een avondklok: iedereen moet thuis zijn. Je mag nog enkel buiten komen als je je verplaatsing niet kan uitstellen, bv. als je naar je werk of het ziekenhuis moet. 
 
Kan ik Antwerpen nog bezoeken vanuit het buitenland?
Wegens een stijgend aantal coronabesmettingen wordt tijdelijk afgeraden om Antwerpen te bezoeken voor jouw veiligheid en die van anderen. De Belgische grenzen zijn opnieuw open voor reizen naar en vanuit de Europese Unie, met inbegrip van het Verenigd Koninkrijk en de vier andere Schengenlanden. Elk land beslist echter zelf of het zijn grenzen al dan niet opent, dus informeer je goed op voorhand. Voor de meest recente reisadviezen kan je terecht op www.diplomatie.belgium.be.
 
Kan ik Antwerpen nog bezoeken vanuit het binnenland?
Wegens een stijgend aantal coronabesmettingen wordt tijdelijk afgeraden om Antwerpen te bezoeken voor jouw veiligheid en dat van anderen. We blijven ons ondertussen houden aan de veiligheidsmaatregelen en afstandsregels om een heropflakkering van het virus tegen te gaan.
 

Bezoekerscentra Visit Antwerpen
Het bezoekerscentrum en de brandstore/stadswinkel op de Grote Markt en het Centraal station zijn terug open voor bezoekers. Je kan ook steeds telefonisch contact opnemen (van maandag tot vrijdag van 09u tot 17u) op +32(0)3 232 01 03 of via e-mail: info@visitantwerpen.be

Horeca
De restaurants en cafés zijn open maar dienen hun deuren te sluiten om 23 uur. Vanaf 23.30 tot 6.00 uur geldt een avondklok. Je veiligheid en gezondheid staan voorop, daarom moeten de horecazaken aan heel wat maatregelen voldoen.  Een overzicht vind je op de website van Horeca Vlaanderen. Restaurants mogen ook blijven leveren en afhaalgerechten aanbieden.
In horecazaken mogen enkel klanten gebruik maken van de toiletten. 

Alle logiesvormen (hotels, Bed and Breaksfasts, campings, vakantiewoningen, ...) zijn tijdelijk gesloten. De logiesuitbaters die open blijven, hebben tal van veiligheidsmaatregelen getroffen voor jouw veiligheid. 

Discotheken blijven voorlopig gesloten.

Bezienswaardigheden
De musea zijn open, weliswaar met de nodige voorwaarden. Enkele toeristische attracties en kerken zijn tijdelijk gesloten of beperken de bezoekersstromen in het kader van social distancing. Reserveer daarom steeds je ticket online en raadpleeg welke coronamaatregelen van toepassing zijn tijdens je bezoek.  Het dragen van een mondmasker tijdens je bezoek is verplicht.  

Culturele activiteiten

Museumrondleidingen zijn tijdelijk niet mogelijk. Stadswandelingen worden georganiseerd onder voorwaarden en met een maximum aantal deelnemers. Alle evenementen worden voorlopig tot en met 31 augustus afgelast.

Antwerp City Card
De verkoop van de Antwerp City Card is hervat. De musea en attracties beperken de bezoekersstromen in het kader van social distancing. Sommige aanbieders zijn in augustus gesloten. Reserveer daarom steeds je ticket online en raadpleeg welke coronamaatregelen er van toepassing zijn tijdens je bezoek.
 
Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer rijdt op volle capaciteit.  Het is verplicht om een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer en in het station/op de perrons.  Vervoersmaatschappijen adviseren de reizigers om zoveel mogelijk hun verplaatsingen te spreiden en trajecten te kiezen tijdens de daluren (na 9 uur bijvoorbeeld, of 's avonds voor 16 uur of na 18 uur). De vervoersmaatschappijen vragen ook om de nodige veiligheidsmaatregelen en afstandsregels te respecteren
 
Verplaatsingen
Voor je verplaatsingen mag je elk vervoermiddel gebruiken, ook openbaar vervoer, huurauto's, motors, deelauto's, deelsteps en deelfietsen.

Vragen?

Heb je nog vragen? Je kan terecht bij onze medewerkers, telefonisch  +32 (0)3 232 01 03 of via email: info@visitantwerpen.be.

 

 

www.woodmonkey.be

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]