Rubens de musical: de meester komt tot leven in Westerlo

Rubens is terug vanaf 17 augustus tot en met 1 september 2018 in het Kasteel de Merode in Westerlo. Jan Schepens brengt de kunstenaar tot leven in het nieuwste spektakel van Historalia. Bestel je tickets en laat je onderdompelen in het Antwerpen van de 17de eeuw. Tickets vanaf 39,95 euro via www.rubensmusical.be

Rubens de musical: wat mag je verwachten?

Historalia dompelt je deze zomer onder in het Antwerpen van de 17de eeuw, de thuishaven van een van de bekendste kunstenaars allertijden: Pieter Paul Rubens. Jan Schepens is de acteur die hem tot leven zal brengen en het Kasteel de Merode zal het feëerieke decor van de show zijn. In het ontwerp van het decor is de visuele pracht van Rubens’ werk de basis. Een LED wall van 78 meter lang zal daarbij zorgen voor een indrukwekkend effect. Het reusachtige podium wordt opgevuld door maar liefst 150 acteurs die je meenemen door alle facetten uit het leven van de schilder. Voor de voorstelling begint, heb je ruim de tijd voor een hapje en een drankje, maar ook om een bezoek te brengen aan ons Rubensdorp. Een wandeling tussen de pittoreske huisjes brengt je helemaal in de juiste sfeer.

Het verhaal

We volgen Rubens doorheen de ijkpunten van zijn leven. Rubens, de man met een gouden carrière, maar ook de persoon achter het succes. Het verhaal begint in het Londense veilinghuis Sotheby’s in het jaar 2002. Er staat een spraakmakende verkoop van een Rubens-schilderij op de agenda. Het hoogste bod op ‘Kindermoord van Bethlehem’ slaat iedereen met verstomming. Vanaf dan ontmoeten persoon Rubens samen met twee van zijn tijdgenoten. Hier neemt het verhaal een historische wending. We maken een flashback naar het woelige Antwerpen van de 16de eeuw. De Beeldenstorm is er losgebarsten en protestanten vernielen massaal kunstwerken in kerken. Door deze omstandigheden groeit Rubens aanvankelijk op in Duitsland. Het pientere kereltje krijgt er Latijnse les en droomt al snel van een carrière als schilder. Als jonge kunstenaar gaat hij in de leer bij van Otto van Veen en vertrekt hij naar Italië om er de kneepjes van het vak te leren. Dit geeft hem de nodige bagage voor de oprichting van zijn eigen, succesvolle atelier. Al snel staat hij aan de top van de kunstmarkt in binnen- en buitenland, maar familiale tegenslagen zetten zijn carrière voor even op pauze ... Het bruisende Antwerpen blijft het decor voor het verdere verloop van Rubens' loopbaan. Hij zet zijn bedrijvige bestaan als kunstenaar voort, ondanks zijn nieuwe rol als vader. Opnieuw krijgt hij in persoonlijke sferen te maken met enkele raken klappen die hem tekenen als mens. Later vindt Rubens opnieuw het geluk en uiteindelijk ook zijn rust.

Met deze voorstelling wil Historalia huldiging brengen aan Pieter Paul Rubens als een van de grootste Belgen allertijden. Zijn verwezenlijkingen en de intrigerende persoon die hij was, blijven ook vandaag nog tot de verbeelding spreken.

Praktisch

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 39,95 euro. De voorstelling begint om 20.45 uur en vindt plaats in openlucht. Slecht weer? Geen probleem! De tribune staat op de oever van het kasteel en is volledig overdekt. Voor praktische informatie over bereikbaarheid neem je best een kijkje op www.rubensmusical.be

Historalia Productions & Sophie Peirsman

Contact

Polderstraat 51
Westerlo

http://www.rubensmusical.be

Book now

Opening Days

From: 2018-08-17 Until: 2018-09-01

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Baroque Festival Card - copyright Sigrid Spinnox

Baroque Festival Card

'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' ten volle beleven kan met de Baroque Festival Card. 

De meester leeft! - copyright Peter Paul Rubens, Zelfportret, Rubenshuis Antwerpen, foto KIK-IRPA Brussel

De meester leeft!

De collectie van het Rubenshuis wordt verrijkt met een aantal meesterwerken uit de kunstgeschiedenis.

Rubenshuis - copyright Kathleen Michiels

Rubenshuis

Dompel je onder in de leefwereld van één van de grootste barokkunstenaars: Peter Paul Rubens.

Jan Fabre - copyright Angelos Bvba | foto Stephan Vanfleteren

Jan Fabre

Jan Fabre maakte drie nieuwe altaarstukken voor de Sint-Augustinuskerk. Hij liet zich daarbij inspireren door de originele schilderijen van Rubens, Jordaens en Van Dyck.

[object Object]