DIVA | Antwerp Home of Diamonds

In het historische hart van Antwerpen is DIVA | Antwerp Home of Diamonds een unieke publieksbeleving rond de betoverende wereld van diamanten, juwelen en edelsmeedkunst. [VIDEO]

Betoverend universum

DIVA dompelt haar gasten onder in een betoverend universum. Fictieve hoorspelen, geschreven door regisseur Frank Van Laecke, voeren de bezoeker mee doorheen zes thema's; van DIVA's wonderkamer, vormgegeven door Gert Voorjans, over vakmanschap, handel, consumptie en een heuse kluis tot een juwelenboudoir waar DIVA haar meest kostbare schatten toont. Via enscenering, soundscapes, multimedia en interactieve doe-elementen krijgt elk thema haar unieke sfeer. Honderden kostbare kunstvoorwerpen uit de collectie van DIVA verwonderen en verleiden. DIVA onderhoudt op meesterlijke wijze haar bezoekers en daagt hen bovendien uit de diepere lagen te ontdekken.

Een moderne beleving in het oude Antwerpen

DIVA. Antwerp Home of Diamonds ligt midden in het historische hart van Antwerpen. In een buurt waar al sinds de zestiende eeuw edelsmeden, juweliers en diamantairs thuis zijn. Al sinds haar Gouden Eeuw staat Antwerpen dan ook bekend als de belangrijkste diamantstad ter wereld. Het was immers via de Schelde dat handelaars en ontdekkingsreizigers hun edelstenen en –metalen Europa binnenbrachten.

Zeldzame juweelontwerpen

Van 28 april tot 15 juni presenteert DIVA een uitzonderlijke reeks 18de-eeuwse juweelontwerpen en een prentenalbum in de leeszaal van het museum. In 2018 kocht DIVA een album met ornamentenprenten van juwelier L. Vander Cruycen. Dankzij de Koning Boudewijnstichting verwierf DIVA ook een reeks uitzonderlijke ontwerptekeningen voor juwelen toegeschreven aan dezelfde juwelier. Een selectie uit deze twee aanwinsten wordt voor het eerst aan het publiek getoond.

Frederik Beyens

Contact

Suikerrui 17
Antwerpen

http://www.divaantwerp.be
info@divaantwerp.be

Book now

Opening Days

From: NaN-NaN-NaN Until: ...
1 10:00 - 18:00
2 10:00 - 18:00
4 10:00 - 18:00
5 10:00 - 18:00
6 10:00 - 18:00
0 10:00 - 18:00

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 10

Boek je ticket.

Prijzen combiticket DIVA en Wonderkamer: €16

Antwerp City Card: Gratis

Reduction rates

< 26: 7.

< 12: 0.

Card holders

City Card: true.

Groups

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: € 7

Price per group: €

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]