Dressed by Antwerp

De modeopleiding van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen is één van de meest invloedrijke ter wereld. Al decennialang vinden studenten vlot hun weg naar sleutelposities bij talloze modehuizen in binnen- en buitenland. Op die reputatie is de stad trots en wilt dan ook de modescene in de spotlights plaatsen.

[VIDEO]

De campagne

De campagne Dressed by Antwerp, toont de mondiale invloed van de Antwerpse modescene. (Inter-)nationale fans van Antwerpse mode poseren in creaties van masterstudenten Shuting Qiu, Nick Haemels en Julia Ballardt.

De campagne zal in eerste instantie te zien zijn op luchthavens en internationale treinstations.

In aanloop naar de jaarlijkse modeshow van de Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen begin juni 2019, zal de campagne ook in Antwerpen te zien zijn.

De modellen

Ex-atlete/olympiër en ontwerpster (42I54) Elodie Ouedraogo en frontman van de Britse rockband Editors, Tom Smith poseren met veel overgave voor de campagne. Beiden hebben een hart voor Antwerpse mode.

“In eigen land wordt het vaak onderschat hoe bekend ons land eigenlijk is in de internationale modescene. De Antwerpse Modeacademie heeft zoveel talent voortgebracht, tal van grote modehuizen hebben ontwerpers uit onze Academie binnengehaald.” aldus Elodie.

Tom Smith beschouwt zichzelf niet als de grote modekenner, maar droeg in het verleden wel al ontwerpen van Dries Van Noten en bezocht samen met de band zijn winkel en atelier in Antwerpen. “Ik bewonder het dat de stad haar modescene in de spotlights wilt zetten. Dat klopt trouwens helemaal bij het beeld dat ik van de stad heb. Er heerst hier een speciale vibe: minder evidente, avant-garde ideeën in de kunsten worden hier omarmd.”

De ontwerpers

Shuting Qiu startte haar modestudies in China, maar haar fascinatie voor de Antwerpse Zes bracht haar naar Antwerpen. “Het was mijn grote droom om mode te kunnen studeren in de Modeacademie waar mijn grote voorbeelden gestudeerd hebben. De Antwerpse mode-esthetiek is uniek en anders.”

Nick Haemels is geboren en getogen in Antwerpen. “Antwerpen is geen Londen of Parijs en dat maakt het zo interessant. Antwerpen is eigenlijk een outsider. Je kan je als ontwerper vrijer ontplooien. En dat loont als je ziet waar de ontwerpers die hier afstuderen overal in de wereld terechtkomen.”

Nadat ze een show van de Modeacademie zag was Julia Ballardt uit Duitsland overtuigd, “ik wilde absoluut aan de Antwerpse Academie studeren. Ik wilde het van de besten leren, van ontwerpers die ik bewonderde omwille van hun werk en lef. Ik hou van de immense energie die hier heerst.”

Kom meer te weten over Antwerpse mode.

Zeb Daemen

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]