Dwaallichtwandeling

Laat je meevoeren tijdens een 'Elsschot-wandeling'. Samen met een gids van De Klank van 't Stad volg je de 'citatenroute' die je doorheen de stad het verhaal vertelt van de roman 'Het Dwaallicht'. Een verhaal dat voortdurend balanceert op het slappe koord tussen fantasie en realiteit.

De schrijver Willem Elsschot

Op zijn zeventiende wordt Alfons de Ridder, alias Willem Elsschot, van school gestuurd wegens wangedrag. Hij gaat werken als loopjongen bij enkele havenbedrijven. Hij slaagt er toch nog in om toegelaten te worden tot het Hoger Handelsinstituut, waar hij het diploma licentiaat in de Handels- en Consulaire Wetenschappen behaalt. Diezelfde man wordt een van onze grote Vlaamse schrijvers. 

Om den brode runde hij een reclamebureau op de Groenplaats. Tot zijn groot verdriet slaagde hij er nooit in om zijn reclameboodschappen op de Boerentoren geafficheerd te zien.

De citatenroute

We volgen in de stad de 'citatenroute' en ontdekken zo het verhaal van de roman 'Het Dwaallicht', een mix van fantasie en realiteit. Willem Elsschot zei zelf dat hij geen fantasie had om een volledig verhaal uit het niets te verzinnen. Al zijn werken zijn autobiografisch geïnspireerd. Hij gebruikte de werkelijke gebeurtenissen uit zijn leven, paste die aan en gebruikte ze in zijn verhaal. Zijn persoonlijke ervaringen waren het uitgangspunt en kregen tijdens het schrijven een eigen fictieve realiteit. 

We volgen het verhaal van het boek doorheen Antwerpen, lezen passages en koppelen die aan het leven van Elsschot. 


Voor meer info en reservatie, vul het formulier in op de website.

De Klank van 't Stad

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Historische wandeling voor individuelen - copyright Jan Crab

Historische wandeling voor individuelen

Je wandelt van de Grote Markt met het prachtige Stadhuis, de Gildenhuizen en de Brabofontein naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. De toren prijkt met haar 123 meter hoog boven de stad en doet je verder lonken naar de 16de-eeuwse Vlaeykensgang, een oase van rust in het drukke stadscentrum en naar tientallen andere plekjes waarvan je het bestaan misschien zelfs nog niet kende.

Veelgestelde vragen over rondleidingen en wandelingen - copyright Jan Crab

Veelgestelde vragen over rondleidingen en wandelingen

Een rondleiding of wandeling van Visit Antwerpen biedt je een unieke en onvergetelijke ervaring in de grootste stad van Vlaanderen. Ontdek hier alles wat je moet weten vooraleer je gaat boeken.

Bezoek met gids Middelheimmuseum - copyright Joris Casaer

Bezoek met gids Middelheimmuseum

Net buiten de Antwerpse Ring bieden drie oude kasteelparken soelaas aan wie ruisende rust zoekt: het Nachtegalenpark, Den Brandt en het Middelheim. Het prachtige Middelheimbos herbergt een gerenommeerd openluchtmuseum. Slenter door groene lanen en bewonder meer dan 300 beeldhouwwerken - van Rodin tot Ai WeiWei. 

Bezoek met gids Museum Mayer van den Bergh - copyright SIGRIDSPINNOX.COM

Bezoek met gids Museum Mayer van den Bergh

Een pareltje van een museum. Deze authentieke woning herbergt de uitzonderlijke en kostbare kunstcollectie van verwoed kwaliteitsverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh. Hier ontdek je de Dulle Griet van Pieter Brueghel de Oude, naast andere beroemde en bijzondere kunstschatten.

Bezoek met gids Rubenshuis - copyright SIGRIDSPINNOX.COM

Bezoek met gids Rubenshuis

Een luxueus stadspaleis met Italiaanse flair en een uniek museum. In de imposante woning met atelier die Rubens voor zichzelf ontwierp, zindert de ziel van een ongeëvenaarde wereldkunstenaar. Dwaal met je gids door de gangen die ook de groten der aarde betraden. 

[object Object]