Ecce Homo

Voor de eerste keer komen 63 hedendaagse Belgische kunstenaars op negen locaties in Antwerpen samen rond het thema ‘de mens’ en hoe de mens de dag van vandaag in beeld wordt gebracht. Maak kennis met ‘Ecce Homo’ via een uitgestippeld parcours.  

De mens en de wereld nu

De tentoonstelling Ecce homo, letterlijk: ‘Zie de mens’, toont hoe hedendaagse kunstenaars in België het beeld van de mens verkennen: in zijn grootsheid en kwetsbaarheid, te midden van oorlog en geweld, met zijn existentiële vragen, in vreugde en verdriet, liefde en lijden.

63 kunstenaars, alle disciplines, 9 locaties

Voor het eerst worden deze 63 kunstenaars die in België wonen en werken samen tentoongesteld.Het is een diverse selectie: jong en oud, man en vrouw, blank en gekleurd, opkomend talent en gevestigde waarden en ze werken rond één universeel thema: de mens. De kunstenaars gaan met hun schilder- en beeldhouwkunst, video en fotografie, collage en installatie telkens in dialoog met oude meesters of de onmiddellijke omgeving. Enkele namen: Luc Tuymans, Rinus Van de Velde, Berlinde De Bruyckere en Francis Alÿs.

De werken ontdek je via een uitgestippelde wandeling langs negen verborgen parels die de Antwerpse binnenstad rijk is: Museum Mayer van den Bergh, Maagdenhuismuseum, Plantentuin Den Botaniek, Instituut voor Tropische Geneeskunde, Ackermans & van Haaren, de tuin van ZNA Sint-Elisabeth, Sint-Joriskerk, Galerie Geukens & De Vil, Fierens woonblokken en Marion de Cannière.   

Parcoursticket

Voor 8 euro kan je terecht op de negen locaties. Tickets zijn online verkrijgbaar of aan de balies van het Maagdenhuismuseum en Mayer Van den Bergh.  

Human Rights Watch

De tentoonstelling steunt Human Rights Watch, actief daar waar mensenrechten geweld wordt aangedaan.   Een volledig overzicht van het project, de kunstenaars en parcours vind je terug op “Ecce Homo”.

Kijk voor andere evenementen verder op de events & expo’s pagina.

 

 

 

Courtesy of the artist Philip Aguirre Y Otegui and Geukens & De Vil, Antwerp, Knokke

Contact
https://www.eccehomoantwerpen.com/

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 8

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: €

Price per group: €

Schools

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: €

Price per group: €

Anderen bekeken ook

Antwerp Art Fair - copyright Antwerp Art Fair

Antwerp Art Fair

Antwerp Art Fair geeft een toegankelijk forum aan gerenommeerde galeries en nieuwe talenten uit de hedendaagse artistieke scène.

Chun Kwang Young | Chaotic Harmony II - copyright Courtesy Art’Loft, Lee Bauwens Gallery

Chun Kwang Young | Chaotic Harmony II

Kom tussen 27 oktober en 5 december 2017 naar Museum De Reede en bewonder de reliëfs en sculpturen van de bekroonde Zuid-Koreaanse Chun Kwang Young.

Hugo Claus | Achter vele maskers | Letterenhuis - copyright Letterenhuis

Hugo Claus | Achter vele maskers | Letterenhuis

Van 17 maart tot 01 juli 2018 kan je in het Letterenhuis kennismaken met het werk én de mens Hugo Claus, een van de grootste Vlaamse schrijvers aller tijden.   

[object Object]