Een dag offline in Antwerpen

Wie weet nog hoe het voelt om “offline” te zijn? Een dag zonder Facebook, WhatsApp, Spotify of Snapchat. Niet 's morgens je mails of het weerbericht checken op je telefoon. Niet even je route plannen via Google Maps om daarna de stad te ontdekken door de camera van je smartphone of tablet. Nochtans kan het erg verfrissend werken om een dagje te “unpluggen”. Wij helpen je op weg om je citytrip in Antwerpen op een andere manier te beleven.

Waarom offline?

“Offline is de nieuwe luxe”, hoor je vaak. Reizen gaat over je verbinden met plaatsen en mensen, niet met technologie. Je hebt geen internet nodig. Alles staat aangegeven op bordjes. Je kan het mensen vragen. Offline gaan levert je verrassend veel voordelen op.

 

Hoe begin je eraan?

Offline gaan is verrassend eenvoudig! Je schakelt gewoon je laptop, tablet, smartphone uit. Laat hem in je tas of in je hotel voor je de stad in trekt. Neem in de plaats een notitieboekje of schetsblok mee en wat schrijfgerief. Eventueel een stadsplannetje.

Stap de deur uit en laat je leiden door wat je voelt, ziet, hoort of ruikt. Spreek een bewoner aan, vraag de weg. Of verdwaal en ontdek plaatsen die je misschien anders nooit gezien zou hebben. Noteer wat je ervaart of teken wat je ziet. Vergeet je posts en likes op sociale media, wat telt is dat je hier bent en nu geniet!

Of heb je toch wat houvast nodig om je dag in te delen?

Voormiddag: ontdek een stilteplek in de stad

In de Antwerp Museum App vind je een aantal stilteplekken in de stad. Het zijn publieke plaatsen, elk met hun specifieke geluiden, maar waar je toch tot rust kan komen. Kies er eentje uit om je dag te beginnen. Neem plaats of wandel er rond. Een kleine selectie als inspiratie:

 

Namiddag: tijd voor slow art

Kies er na de middag een van de Antwerpse musea uit. Slow art is een nieuwe trend, waarbij je echt de tijd neemt voor een selectie aan kunstwerken. In plaats van alle zalen door te hollen en honderden werken te scannen (en misschien te fotograferen), kies je er een paar uit die je aandachtig in je opneemt. Resultaat is dat je veel meer ziet. Vergeet de bordjes met uitleg en wees vooral niet bang om een paar zalen over te slaan. Enkele tips.

 

 

François De Heel

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]