Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het bruisende programma en boek meteen je overnachting in Antwerpen. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken. 

Of je nu modeliefhebber, Bourgondiër of cultuurfan bent, het weekend van 1 en 2 oktober heeft iedereen iets te bieden. Dat zal er voor zorgen dat het een gezellige drukte wordt in en rond de stad. Lees zeker door tot het einde van het artikel, want daar ontdek je nuttige tips over hoe je de stad op een vlotte manier kan bereiken.

Culinaire Smaakmeesters

De passie van de Antwerpse Smaakmeesters is goud waard. Van het Eilandje tot het Zuid staan meer dan 65 horecazaken te popelen om hun vakmanschap te delen en je culinair te verwennen. Dit weekend verandert Antwerpen in één grote food market. Proef van de gerechtjes en drankjes die de Smaakmeesters voor jou selecteren, neem deel aan workshops of leer de kneepjes van het vak van de grootste Antwerpse chefs. Krijg de smaak te pakken op www.smaakmeesters.be.

Modeste Bier Festival

Ben je een liefhebber van smakelijke, vakkundig gebrouwen speciaalbieren, dan mag je het Modeste Bier Festival zeker niet missen. Op de evenementenlocatie bij Brouwerij De Koninck vind je tijdens het eerste weekend van oktober een gevarieerd aanbod van bieren uit alle hoeken van het land, aangeboden door de biermakers zelf.

Combineer het Antwerp Fashion Weekend met de winkelzondag

Antwerp Fashion Weekend is een splinternieuw modefeest in dé shoppinghoofdstad van België. Dit weekend wandel je letterlijk tussen de modeshows, rode lopers en catwalks. Er is een modecongres, modellen op de fiets of skateboard, dj’s, afterparty’s in Ikon of Red & Blue en zelfs een modeburgemeester. Een aantal winkelstraten vormen samen één groot podium waarop modellen de nieuwe collectie en creaties van jonge ontwerpers tonen. Verschillende horecazaken springen mee op de kar en bieden aangepaste fashionable menu’s aan. Kortom, tijdens het Antwerp Fashion Weekend valt er niet te ontkomen aan de creatieve rijkdom van de Antwerpse mode. Op 2 oktober zijn, zoals elke eerste zondag van de maand, alle winkels ook geopend tijdens de winkelzondag.

Born In Antwerp slotweekend

Antwerpen is een broedplaats en thuishaven voor innovatief talent. Met een gevarieerd programma brengt Born in Antwerp een staalkaart van het allerbeste wat vindingrijk Antwerpen te bieden heeft. Het eerste weekend van oktober wordt dit afgesloten met een driedaags stadsparcours vol mooie installaties, events en verhalen rond creatief ondernemen in Antwerpen. Ontdek het volledige programma op www.antwerp.works.

Opening Museum Plantin-Moretus

Na een grondige renovatie opent het Museum Plantin-Moretus opnieuw zijn deuren met een groot feest in en rond het museum aan de Vrijdagmarkt. Kies uit inspirerende lezingen, workshops en demonstraties, sfeerbezoeken, een ‘verhalen’veiling, film- en schilderanimaties, muziekoptredens en een drukmarathon op de impressionante drukpers op zonne-energie van kunstenaar Raphael August Opstaele. Vrijdag- en zaterdagavond komt de gevel van dit unieke UNESCO Werelderfgoed tot leven met een gevelbrede video mapping van de studenten van de opleiding Grafisch Ontwerp van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Toegang tot het Museum Plantin-Moretus is gratis op:

•    vrijdag 30 september: 19 tot 22u
•    zaterdag 1 oktober: 10 tot 22u
•    zondag 2 oktober: 10 tot 17u

Ontdek het volledige programma op www.museumplantinmoretus.be.

Open Bedrijvendag

Tijdens Open Bedrijvendag zwieren honderden bedrijven de deuren open voor het grote publiek. Zo krijg je een unieke blik achter de schermen en ontdek je hoe je favoriete producten gemaakt worden. Een overzicht van de Antwerpse bedrijven die je kan bezoeken vind je op www.openbedrijvendag.be.

Mobiliteitstips voor dit topweekend

Een weekend vol topevenementen betekent ook veel bezoekers in en onderweg naar de stad. Er zal meer verkeer zijn dan anders, ook al omdat er op Linkeroever een belangrijke invalsweg afgesloten is voor filmopnames. Op www.slimnaarantwerpen.be vind je mobiliteitstips om Antwerpen vlot te bereiken en vind je ook informatie over eventuele werken in en rond de stad.

Boek nu je overnachting en geniet extra lang van het gezelligste weekend van het jaar.

Frederik Beyens

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]