Blog: Exotische markt

Heb je steeds opnieuw die drang om te reizen, nieuwe dingen te ontdekken en te proeven van wat de wereld te bieden heeft? Dan zit je in Antwerpen helemaal goed. Geniet van een goed glas bier op één van de vele terrassen, laat je verleiden door de kenmerkende Belgische gastronomie of ga op zoek naar de verschillende culturen die de stad rijk is.

Geen betere plaats om de sfeer van vakantie op te snuiven dan op de exotische zaterdagmarkt - een tikkeltje oneerbiedig vreemdelingenmarkt genoemd - op de Oudevaartplaats. Elke zaterdag kun je hier van 8.00h tot 16.00h terecht voor een ruim aanbod van fruit, groenten, charcuterie  en kaas, aangevuld met een rijk assortiment van uitnodigende eetstalletjes. Standhouders van diverse pluimage worden je gids in een culinaire reis rond de wereld.
 
We klokken af op 10.45h als we ons aan de stand van 180 graden tegoed doen aan een krokante, rijkelijk met garnalen gevulde kroket en een glaasje cava. Onze vakantie in eigen land was officieel begonnen. Ook bij de overburen van Morocco Nuts was het feest. Op verschillende receptietafels staat een keur aan geurige olijven als proevertjes geëtaleerd terwijl de verkopers druk bezig zijn tapenades te smeren op krokant brood om potentiële klanten te lokken. Missie geslaagd zo lijkt mij.
 
Via een tussenstop in Nederland waar we ons laten verleiden door hemelse kazen nemen we de vlucht naar Mexico voor een portie pittige quesadillas en tortilla’s met mooie blokjes tomaat, gesnipperde ui en een flinke dot guacamole. Onze dorst lessen we met een verfrissende smoothie on the go terwijl we Zuid Amerika opnieuw inwisselen voor Europa.
 
Vanuit Frankrijk nemen we een kruidige gedroogde worst (5 pepers) en eentje met blauwe kaas mee als eetbaar souvenir voor het thuisfront, waarna we de lokroep van Quiche & Kitchen niet kunnen weerstaan. Een hemelse quiche en een glaasje wijn, de klok heeft amper twaalf keer geluid. Op vakantie kan veel.
 
Bij het aanschouwen van het aanbod verse pasta bij de buren van Pastaman wanen we ons onmiddellijk in Italië. Later die avond schaft de pot peterseliepasta, maar voor het zover is delen we nog een Vietnamese loempia. Wie de wereld wil proeven mag geen grenzen kennen.
 
Alvorens ons in het bruisende Antwerpse stadsleven te storten kopen we nog een kraakvers brood en slaan we enkele gezonde snacks in. Van de vers geroosterde pindanoten en de dikke, volle bramen zullen we in de loop van de namiddag nog veel plezier hebben. Maar eerst een glaasje muntthee!
 
Exotische markt
Oudevaartplaats, Antwerpen
Elke zaterdag van 8 tot 16 uur


augustus 2015

Coolinary

Contact

Book now

Opening Days

From: NaN-NaN-NaN Until: ...

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Blog: Bierpassieweekend - copyright Marlies Beckers

Blog: Bierpassieweekend

Mijn ontmoeting met Ben op het Bierpassieweekend start alvast met een knaller. Welk bier ik graag lust? Ik besluit de waarheid op te biechten: “Ik ben niet zo’n bierkenner en laat me met alle plezier leiden door jouw kennis.” Dat was buiten Bens expertise gerekend. “Welke smaken heb je graag?” Ik krijg een Armand uit Limburg voorgeschoteld. Fruitig, zacht en niet te ‘hoppig’. Ik voel me een cliché van een vrouw.

Blog: Antwerpse stadshoning - copyright Marlies Beckers

Blog: Antwerpse stadshoning

“Stadshoning. Dat is honing van bijen die nectar slurpen uit de talrijke bloemen die Antwerpen rijk is. Elke buurt heeft een unieke vegetatie. Elke honing proeft dan ook anders.” Gehuld in imkerpak volg ik elk gepassioneerd woord van Rik Janssens terwijl het zweet op mijn voorhoofd parelt. Niet enkel de warmte van deze bloedhete zomerdag speelt me parten, ook de spanning  is navenant wanneer een van de duizenden bijen nieuwsgierig mijn been opkruipt. “Gewoon stil blijven staan,” zegt Rik. Gewoon?

[object Object]