Restaurants in Antwerpen

Antwerpenaren staan van oudsher bekend als fijnproevers. Dankzij de haven werden er al in de 16de eeuw van overal allerlei soorten voedingswaren, dranken, kruiden en specerijen ingevoerd die de Antwerpse gastronomie beïnvloed hebben.

Brede waaier

Vandaag biedt Antwerpen een brede waaier aan Europese, exotische en natuurlijk ook Belgische eetgelegenheden. Vele Antwerpse restaurants koken volgens de Franse keuken, maar met Belgische accenten. De meeste restaurants bevinden zich rondom het historische centrum, Het Zuid en Het Eilandje.

Antwerpen telt heel wat restaurants met een Michelinster:

’t Zilte ***
Hertog Jan at Botanic **
The Jane **
Fine Fleur *
Nebo *
Dim Dining * 
Le Pristine *
Dôme*
Butcher's son*
Bistrot du Nord *
Het Gebaar *
Kommilfoo *
’t Fornuis *
Nathan *
Restaurant FRANQ *

Vele culturen hebben hun eigen keuken in Antwerpen. Zo is Antwerpen Noord een multiculturele buurt met meer dan 100 nationaliteiten, wat zich uit in de vele keukens in deze buurt: Turkse, Afrikaanse, Japanse, Arabische en Indische restaurants en winkels kleuren hier het straatbeeld. De Chinese restaurants en supermarkten zijn verzameld in Chinatown (Van Wesenbekestraat).

Ook de Joodse cultuur is sterk aanwezig in Antwerpen. Vooral in de buurt rond het Centraal Station vind je enkele koosjere restaurants.

Bart Van Leuven

Contact





Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Streekproducten - copyright Jan Crab

Streekproducten

De vele lokale specialiteiten vormen het bewijs van de rijke culinaire traditie van Antwerpen.

Bier in Antwerpen - copyright Jan Crab

Bier in Antwerpen

De Belgische bieren zijn wereldberoemd en Antwerpen is een uitstekende plek om je erin te verdiepen.

Koffie in Antwerpen - copyright Jan Crab

Koffie in Antwerpen

Ook wat betreft opslag en bewaring van koffie staat Antwerpen aan de top. Uit de meest exotische en zeldzame koffiesoorten kiezen branders en handelaars hun eigen melanges. Vroeger had elke buurt zijn eigen koffiebranderij, nu heb je nog Koffie Verheyen in Deurne en koffiebar Cuperus aan de Sint-Katelijnevest. Ook bij voeding Jespers aan Oever 16 kan je nog je eigen melange laten branden. Je kan natuurlijk ook een barista het werk laten doen: Antwerpen telt tal van hippe koffiebars met om ter gekste namen zoals Normo, Mademoiselle Moustache, Broer Bretel en Mokkakapot.

[object Object]