Evenementen Antwerp Diamond Community

Het diamantjaar is hét moment bij uitstek om kennis te maken met de fascinerende wereld van diamant, daarom organiseert de Antwerpse diamantgemeenschap tal van boeiende activiteiten. Hieronder alvast een overzicht!

Brilliant Foodies

Eén van de best bewaarde geheimen van de Antwerpse diamantgemeenschap is ongetwijfeld de heerlijke culinaire diversiteit die er te ontdekken valt. Op zondag 22 oktober organiseert Antwerp World Diamond Centre een multicultureel foodfestival in het Felix Pakhuis, met een knipoog naar de verschillende (eet)culturen en leefwerelden waar de diamantsector rijk aan is. Naast heerlijk eten, zal er ook ruimte zijn voor muziek, workshops en activiteiten in het teken van diamant en juwelen. Maar er is nog veel meer: kinderanimatie, golfinitiatie met Citygolf, yoga initiatie, Tanguy Ottomer zorgt voor de juiste beats met een Diamond Playlist en ATV zendt Wakker op Zondag uit vanuit het Felix Pakhuis.
Zondag 22 oktober 2017 | Felix Pakhuis

Fotowedstrijd “Port of Antwerp, your diamond view” 

Het nieuwe Havenhuis, een architecturaal pareltje, is letterlijk en figuurlijk een eyecatcher. Geen toeval dat het gebouw doet denken aan een diamant. De Haven van Antwerpen en Antwerp World Diamond Centre organiseren dit najaar een fotowedstrijd. De opdracht? Maak een foto van het nieuwe Havenhuis waardoor het zoveel mogelijk gelijkenissen heeft met een diamant. Alle ingezonden foto's worden in december in het Havenhuis geëxposeerd. De winnaar van de wedstrijd krijgt een diamant.
December 2017 | Havenhuis Antwerpen

Expeditie Diamant

Ben je tussen 18 en 35 jaar oud en hou je van een uitdaging? Dan is Expeditie Diamant misschien wel iets voor jou. Vorm samen met vier vrienden een team en neem het tegen elkaar op in een reeks opdrachten die je doorheen de stad brengen. De winnaars slepen een schitterende prijs in de wacht, een feest voor 100 personen in Brouwerij De Koninck.
Zondag 17 december 2017 | centrum

Street Art

Tijdens het diamantjaar wordt de basis gelegd van een graffiti-route in het teken van diamant doorheen Antwerpen. Een eerste kunstwerk wordt gecreëerd in het hart van de diamantwijk.

Het volledige programma van de Antwerp Diamond Community vind je hier.

AWDC

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]