Evenementenkalender ‘Things to Do’

In ‘Things to Do’ vind je de meest uiteenlopende evenementen in Antwerpen. Van tentoonstellingen tot winkelzondagen en van concerten tot sportwedstrijden, er is namelijk altijd wat te beleven in de stad. De brochure geeft unieke tips en nuttige informatie zodat je niks meer hoeft te missen tijdens je verblijf in Antwerpen. 

In deze zomereditie van ‘Things to Do’ vind je de evenementen van april tot en met september. Met een overzicht per maand en een handige legende wordt het extra makkelijk om je bezoek aan Antwerpen te plannen. Uit elk van de zes categorieën lichten wij alvast een topper uit:

Tentoonstelling
Op 29 september 2016 heropent het volledig vernieuwde Museum Plantin-Moretus haar deuren. Laat je meenemen in het bijzondere verhaal van de visionaire uitgever Christoffel Plantin en zijn schoonfamilie Moretus. Filmische interventies, boeken die je kan doorbladeren en een ruimte waar je zelf aan de slag kunt: nog meer dan voorheen komt het huis tot leven.

Shopping
Elke eerste zondag van de maand is winkelzondag in Antwerpen. De meeste winkels in het historisch centrum zijn dan open. Uiteraard kan er op de Meir - de winkelhoofdstraat  van Antwerpen – naar hartenlust worden geshopt. Op zondag 3 juli beginnen in de winkelstraten van de stad de zomersolden.

Evenement
Van 7 tot en met 10 juli is het opnieuw zover. Dan meren de kathedralen van de zee weer aan vlakbij de kathedraal van de stad. Het is alweer de zesde keer dat de prestigieuze zeilwedstrijd The Tall Ships Races naar Antwerpen komt. Bewonder en bezoek de mooiste zeilschepen ter wereld. Dit unieke spektakel is er absoluut eentje om niet te missen.

Folklore
Op 15 augustus wordt het historisch centrum van Antwerpen omgetoverd tot de Rubensmarkt. Dompel je onder in de authentieke sferen van de 17e-eeuw. Standhouders verkopen hun waren geheel gehuld in traditionele klederdracht.

Muziek
Sfinx Mixed festival is een gratis festival van 28 tot en met 31 juli 2016. Wereldmuziek, lekker eten en drinken en wonderlijke tenten wachten je met plezier op. Bovendien is Sfinx het duurzaamste festival van Vlaanderen en dankzij een groot en divers programma zal iedereen zich thuis voelen: van gezinnen met kinderen tot de meest avontuurlijke muziekliefhebbers.

Sport
24 en 25 september vinden midden in het historisch centrum van Antwerpen de UCI Trials World Cup plaats. Biketrial is een atypische vorm van wielersport waarbij de coureurs  over obstakels moeten geraken zonder een voet aan de grond te zetten. Voor het zevende jaar op rij wordt de Grote Markt omgetoverd tot spectaculair Trialbike parcours. De perfecte kans om tijdens je bezoek aan Antwerpen net even iets anders mee te maken.

Meer info
De brochure kan gratis afgehaald worden bij de toeristische balies in het Centraal Station (onderaan de roltrap) en op de Grote Markt. Openingsuren: elke dag van 9 uur tot 17.45 uur, zondag tot 16.45 uur.

Download hier de brochure voor het volledige overzicht.

© 2015 Epic Media

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]