9 redenen waarom Antwerpen op je winterbucketlist hoort

Antwerpen in de winter hoort thuis op ieders bucketlist. Laat je overtuigen door deze 9 redenen, boek je verblijf en geniet van Antwerpen als ideale citytripbestemming.

Culinaire wereldstad

Antwerpen telt maar liefst 174 nationaliteiten en dat proef je. Streetfood en restaurants met een Michelinster, echt bruine cafés en hippe koffiebars, wereldvermaarde chocolatiers en prijswinnende cocktailshakers, Marokkaanse couscousbars en Joodse restaurants: je vindt het allemaal in Antwerpen.

Winter in Antwerpen 

Van zaterdag 8 december tot en met zondag 6 januari 2019 verwelkomt Antwerpen je in een magisch winterwonderland. Je kijkt er je ogen uit dankzij de vele activiteiten. Kuier over de sfeervolle kerstmarkt, draai rondjes in het reuzenrad, bind de schaatsen aan op de overdekte ijspiste of roetsj naar beneden op de tubing. Laat je leiden door de sfeerverlichting en geniet na met een dampend drankje in een van de gezellige winterbars. Op 8 december is er een groot openingsfeest. Dat wordt dit jaar in gang gezongen. Tientallen pop-up koren laten op een 7-tal locaties in de stad hun stemmen klinken. Van gospel over klassiek tot engelachtige kinderstemmen. Heel het historische centrum wordt die dag gevuld met hemelse koorklanken. ’s Avonds volgt de apotheose: K’s Choice geeft samen met een pop-up koor van 1000 zangers een akoestisch concert op de Grote Markt.  Samen zingen ze Winter in Antwerpen finaal op gang.
Sluit je het jaar af in onze stad? Op 31 december is er een knaller van een eindejaarsvuurwerk.

Thuiskomen bij de grote meesters

De winter is het ideale moment om een museum te bezoeken. Ga voor een klassieker, zoals Het Rubenshuis. Of ontdek nieuwe dingen en stap eens de Erfgoedbib, met haar imposante Nottebohmzaal, binnen. In Museum Plantin-Moretus bewondert u de indrukwekkende kerststal en de prachtige guirlandes. Je drukt er ook je eigen kaartjes of knutselt kerstballen en tafelversiering.

Diamanthoofdstad

Antwerpen is al meer dan 500 jaar het belangrijkste handelscentrum voor diamant ter wereld. 84% van alle ruwe en 50% van alle geslepen diamanten vinden hun weg naar de stad. In het historische hart van Antwerpen vind je het splinternieuwe belevingscentrum DIVA. Hier ontdek je op een betoverende manier de wereld van diamanten, juwelen en edelsmeedkunst.  

7 dagen op 7 shoppen

Shoppen in Antwerpen is een echte belevenis. Grote modehuizen, trendy boetieks, kleine en onafhankelijke winkels en innoverende concept stores. Je vindt ze allemaal op wandelafstand van elkaar. Zin om even binnen op te warmen? Haast je dan naar Shopping Stadsfeestzaal met zijn glazen, met bladgoud bezette, koepel. In december zijn de winkels trouwens alle dagen open. Ook op zondag. 

Stad aan de stroom

Ontdek de stad en de Schelde die er naast loopt vanop het panoramisch dakterras van het Museum aan de Stroom. Of neem de gratis veerboot naar Linkeroever voor een winterwandeling en een dampend bord verse mosselen. Benieuwd hoe groot onze haven wel is? Boek via Flandria een havenrondvaart. Het prachtig zicht op de Antwerpse skyline krijgt u er gratis bij. 

Joie de vivre

Antwerpenaars zijn levensgenieters. Doe zoals hen en  geniet met volle teugen van al het lekkers dat de stad te bieden heeft. Ga eens aan de toog hangen in een echt bruin café. Bestel er een Bolleke en ga achteraf eens neuzen in Brouwerij De Koninck. Hier zie je hoe het bier gemaakt wordt. 
Of proef eens van een naar aloude traditie bereide Elixir d’Anvers. Nog zin in zoetigheid op niveau? Snoep een stukje hemelse chocolade bij een van de gekende chocolatiers of geniet van een Antwerps handje bij de koffie. Stuk voor stuk streekproducten die je de nodige energie en goesting geven om Antwerpen nog meer te ontdekken.

Kinderen koning

Ook voor kinderen is Antwerpen een prima plek. Laat ze dag zeggen tegen Nello en Patrasche en vertel hen het ontroerende kerstverhaal over onvoorwaardelijke vriendschap tussen een weesjongen en zijn hond. Ontmoet Belgische striphelden in Comics Station. Of bezoek de Zoo op een heel andere manier tijdens China Light Zoo: ‘s avonds, als de dieren slapen, verandert de dierentuin in een magische lichttuin. 

Rust in de bruisende stad

Antwerpen bruist. Toch vind je er genoeg plekken om tot rust te komen. Wat gedacht van een ochtendwandeling in het Middelheimpark of een wandeling In de Hobokense polder? Hier spot je met gemak reigers, oerossen en paarden. Of neem een pauze in de Botanische Tuin, een eeuwenoude plantentuin midden in de stad. 

 

 

Noortje Palmers

Contact
http://www.winterinantwerpen.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Winter in Antwerpen: Activiteiten - copyright Gianni Camilleri

Winter in Antwerpen: Activiteiten

Winter in Antwerpen heeft alles te bieden om van jouw wintervakantie een spetterend feest te maken.  Ontdek het uitgebreide aanbod aan activiteiten. 

[object Object]