Uitwaaien in de stad

Wandel op het strand van Sint-Anneke, verken het splinternieuwe Droogdokkenpark of spot roofvogels in Wolvenberg. Uitwaaien in de stad doe je met deze tips. 

Verken het Droogdokkenpark 

Deze hotspot van maar liefst 2 hectare groot opende in het najaar van 2018. Het prachtig aangelegde stuk groen ligt vlak naast de Schelde en biedt een prachtig uitzicht op de skyline van de stad. Wie spot het grootste schip? 
 
Droogdokkenweg, 2030 Antwerpen. 

Waai uit op het Eilandje 

Met tram 7 sta je vanuit het centrum binnen een paar minuten op het Eilandje vanuit het centrum. Bootjes kijken, genieten van een frisse bries en eens zwaaien naar het admiraalskoppel. Een wandeling rond het Bonapartedok sluit je af met een fotomoment aan het Museum aan de Stroom. 
 
Hanzestedenplaats 5, 2000 Antwerpen. 

Zuurstof tanken

Even ten zuiden van de Antwerpse Ring, lonkt een groot stadsbos omzoomd door riante wijken. Deze groend long is samengesteld uit de drie oude kasteelparken Nachtegalenpark, Den Brandt en Middelheim. De benen strekken en tegelijk cultuur opsnuiven? Het Middelheimmuseum is een park en beeldentuin in één. 
 
Middelheimlaan 61, 2020 Antwerpen

Spot roofvogels in Wolvenberg 

Wolvenberg is het enige officiële natuurgebied in de binnenstad van Antwerpen. Op een boogscheut van het station van Berchem ligt dit park, ontstaan op restanten van de Grote Omwalling van Antwerpen. Het park is de thuisbasis van roofvogels en beschermde slaksoorten. Verrekijker en vergrootglas mee?  
 
Hoofdingang op de hoek van de Singel en de Posthofbrug, net achter het station van Berchem.

Wandel op het strand van Sint-Anneke 

Dat Barcelona een strand heeft, wist je waarschijnlijk al. Maar wist je dat je ook in Antwerpen een strandwandeling kan maken? Spring op een Velo richting Linkeroever en spaar jezelf de lange rit naar de kust uit. 
 
Sint-Annastrand, 2050 Antwerpen.

Geniet van vrijheid op de fiets

Kan je niet kiezen waar naartoe? Met de fiets ben je zo vrij als een vogel en combineer je verschillende parken en wijken. De stadsfietsen van Velo brengen je snel en feilloos overal waar je wil zijn en je kan het goed combineren met trein, tram en bus.
 
Vélo Antwerpen

Tom Cornille

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]