Winter in Antwerpen: Activiteiten

Van zaterdag 9 december tot en met zondag 7 januari 2018 verwelkomt Antwerpen je in een magisch winterwonderland. Je kijkt er je ogen uit dankzij de vele activiteiten.

 

Openingsuren

Algemene openingsuren
Maandag tot donderdag: 12 tot 21 uur
Vrijdag: 12 tot 23 uur
Zaterdag: 11 tot 23 uur
Zondag: 11 uur tot 21 uur
Speciale dagen:
24 en 31 december: 11 tot 18 uur
 
Openingsuren winterbar Groenplaats en Steenplein:
Maandag tot donderdag: tot 24 uur
Vrijdag en zaterdag: tot 1 uur
Zondag: tot 22 uur

 

Kerstmarkt

Bijna honderd kramen bieden ambachtelijke producten en originele hebbedingetjes aan. De markt vormt een slinger van de Groenplaats over de Grote Markt naar het Steenplein. De standhouders op de kerstmarkt bieden een mix van traditie en creatief talent. De kerstmarkt is ook dé plaats om iets te eten en te drinken. Van traditionele winterlekkernijen als glühwein, smoutebollen en spekpatatjes tot vegetarische en exotische gerechten: honger en dorst hoef je niet te lijden.

 

IJspiste

De piste op de Groenplaats is met 1200 m² schaatsplezier een van de mooiste in de Benelux. Je schaatst er baantjes onder het waakzame oog van Rubens of neemt een drankje in de winterbar. De allerkleinsten kunnen leren schaatsen met een pinguïn als schaatshulp. Uitgeschaatst? Op het terras van de winterbar met zicht op de kathedraal kom je op adem met een lekker drankje.

 

Tubing

Bergen hebben we niet, maar hellingen wel. Met een band glijd je razendsnel een parcours af, met zicht op de kathedraal. Adrenaline verzekerd!

 

Kussen onder de maretak

Een bijzondere plek voor bijzondere zoenen. Aan de maretak worden al eeuwenlang allerlei magische krachten toegeschreven. Een kus onder de maretak zou liefde en geluk brengen. Kunstenaar Jesse Agten maakt er met stretchdoeken een bijzondere plek om een kus te stelen 

 

Reuzenrad

Met een hoogte van 55 meter garandeert het reuzenrad op het Steenplein prachtige vergezichten over winters Antwerpen. Overdag of ‘s avonds, een ritje in het reuzenrad is altijd een bijzondere ervaring. Laat je niet afschrikken door winterweer, want de gondels zijn lekker afgesloten.

 

Wensenmuur

Wat wens jij familie, vrienden, buren en alle Antwerpenaren toe voor het nieuwe jaar? Laat je wensen achter op de interactieve wensmuur. 2018 belooft een mooi jaar te worden.  

 

Videoprojectie 

Het stadhuis op de Grote Markt ondergaat momenteel een grote renovatie zodat het klaar is voor de toekomst. Een feeërieke en wervelende videoprojectie over Antwerpen als diamantstad.

 

Winterfoor

Kermis alleen in de zomer? Vergeet het maar, een winterkermis langs de Schelde, dat is pas speciaal.

 

Zingende kerstboom

Nog nooit een kerstboom horen zingen? Grijp je kans en laat je in vervoering brengen door de engelenstemmetjes van kinderkoren. Wat is jouw lievelingsliedje? 

 

Openluchtterras

Rust even uit op het gezellige openluchtterras op het Steenplein. Kou gekregen? Trap mee op de 'elektrische fietsen' en zorg ervoor dat de verlichting in de kerstboom niet dooft. 

 

Spiegeltent

Het Steen en het Steenplein verwennen kinderen. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen op ontdekking in Het Steen. In de gezellige spiegeltent op het Steenplein is er een kinderhoek met ballenbad, glijbaan, knutsel- en leeshoek. Ouders kunnen er intussen rustig een koffie drinken. 

 

Animatie

Magische steltenlopers, te schattige mascottes, … tijdens de winter kom je in Antwerpen bijzondere personages tegen.   

 

Diamond Dome

Op zondag 10 december om 16 uur opent de Diamond Dome op het Koningin Astridplein. Je kan er tot 30 december een 360°-film over diamant bekijken. In vijf minuten krijg je het verhaal van de diamant, ‘van mijn tot vinger’. 

DIVA, het nieuwe diamantmuseum dat vanaf mei de deuren opent, presenteert je tijdens Winter in Antwerpen al enkele schitterende activiteiten. Op de DIVA website vind je het hele programma.

 

Familiezondagen

Zondagen zijn echte familiedagen, kom en geniet met z'n allen op Winter in Antwerpen:

 

Belangrijke data

zondag 31/12: Eindejaarsvuurwerk op de Schelde
Het is een jarenlange traditie: een groot vuurwerk vanop de Schelde, iets voor middernacht. Zo zetten de Antwerpenaren het nieuwe jaar met een knal in.

zondag 7 januari 2018
Winter-BBQ , Scheldekaaien aan het Zuiderterras

zaterdag 13 januari 2018
Kerstboomverbranding op Linkeroever

Noortje Palmers

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]