Expeditie A

Kinderen op een speelse manier kennis laten maken met Antwerpen, dat is ‘Expeditie A’. Vos Antigoon neemt kinderen en hun (groot)ouders mee op expeditie langs onverwacht mooie plekjes, indrukwekkende gebouwen en verrassend groene hoekjes in Antwerpen. Onderweg loodsen sluwe vragen en speelse opdrachten de kinderen door de koekenstad.

Speelse speurtocht met Vos Antigoon

Expeditie A is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De jongste kinderen kunnen de zoektocht oplossen met een beetje hulp van de (groot)ouders, oudere kinderen kunnen zelf aan de slag. Wedden dat de ouders of grootouders ook nog iets opsteken?

De hele wandeling duurt ongeveer drie uur, opdrachten inbegrepen. Het start- en eindpunt is de Grote Markt. De wandeling situeert zich voornamelijk in de historische binnenstad en biedt de keuze  uit 3 of 5 km (inclusief voetgangerstunnel). Onderweg geeft Vos Antigoon leuke ‘WEETJEWATJES’ mee, zoals het verhaal van Nello & Patrasche, de eerste wolkenkrabber van Europa, de voetgangerstunnel, de Schelde…  Daarmee komen de kinderen nog meer leuke dingen te weten over de stad.

Onderweg wordt er rekening gehouden met de jongsten, er wordt op tijd aan de nodige pauzes gedacht, leuke rust/picknickplaatsen of speeltuinen worden aangegeven. Uiteraard kan de bezoeker er ook voor kiezen om de wandeling in twee of drie keer te doen. Meer dan één keer plezier gegarandeerd. Ook aan de napret is gedacht, achteraan het expeditieboekje staan nog enkele leuke opdrachten voor thuis.

Expeditie A kost 5 euro en is verkrijgbaar aan de balie van Visit Antwerpen aan de Grote Markt. Er is ook een uitvoering met een rugzakje (inclusief potloden en pen), deze versie kost 12 euro en is verkrijgbaar aan de balie of via de webshop

Frederik Beyens

Contact





Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]