Expeditie A

Kinderen op een speelse manier kennis laten maken met Antwerpen, dat is ‘Expeditie A’. Lange Wapper en Vos Antigoon nemen kinderen en hun (groot)ouders mee op expeditie langs onverwacht mooie plekjes, indrukwekkende gebouwen en verrassend groene hoekjes in Antwerpen. Onderweg loodsen sluwe vragen en speelse opdrachten de kinderen door de koekenstad.

Speelse speurtocht met Lange Wapper en Vos Antigoon

Expeditie A is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De jongste kinderen kunnen de zoektocht oplossen met een beetje hulp van de (groot)ouders, oudere kinderen kunnen zelf aan de slag. Wedden dat de ouders of grootouders ook nog iets opsteken?

Je verkent het historisch centrum

De hele wandeling duurt ongeveer drie uur, opdrachten inbegrepen. Het start- en eindpunt is Het Steen. De wandeling situeert zich voornamelijk in de historische binnenstad en biedt de keuze  uit 3 of 5 km (inclusief voetgangerstunnel). Onderweg geeft Vos Antigoon leuke ‘WEETJEWATJES’ mee, zoals het verhaal van Nello & Patrasche, de eerste wolkenkrabber van Europa, de voetgangerstunnel, de Schelde…  Daarmee komen de kinderen nog meer leuke dingen te weten over de stad.

Op je eigen tempo

Onderweg wordt er rekening gehouden met de jongsten, er wordt op tijd aan de nodige pauzes gedacht, leuke rust/picknickplaatsen of speeltuinen worden aangegeven. Uiteraard kan de bezoeker er ook voor kiezen om de wandeling in twee of drie keer te doen. Meer dan één keer plezier gegarandeerd.

Ook aan de napret is gedacht, ben jij klaar om je speurdersdiploma te halen? 

Praktische info

Het expeditie boekje kost 5 euro en is te koop aan de balies van Visit Antwerpen op de Grote Markt en in het Centraal Station of via de webshop

 

 

Frederik Beyens

Contact





Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]