Experience Traps

Het Middelheimmuseum nodigt internationale hedendaagse kunstenaars uit om met typische barokelementen als de grotto, fontein en trompe-l’oeil aan de slag te gaan. 

Met Experience Traps belicht het Middelheimmuseum de hedendaagse nalatenschap van de barok, met een belangrijke focus op het spanningsveld tussen de natuur en het artificiële. Nationaal en internationaal gerenommeerde kunstenaars worden uitgenodigd om, specifiek voor het museum en de openbare ruimte in de stad, nieuwe werken te maken. Die zullen zich bevinden op het kruispunt tussen architectuur, sculptuur en installatie, en respectievelijk zoomen ze in op verschillende stijlelementen kenmerkend voor het Barokke cultuurgewricht: de grotto, het doolhof, het tableau vivant, de folly, de fontein, de trompe l’oeil, … .  

De eeuwenoude parkomgeving van het Middelheimmuseum, zijn architectuur en de ontwikkeling van de collectie zorgen voor affiniteit met dit barokke motief van architecturale en sculpturale ingrepen die het landschap, en de ontmoeting die erin plaatsvindt, aantrekkingskracht geven. Elk van deze motieven laten toe om met een speelse én kritische blik te kijken naar de actuele waarde van kunst gemaakt in opdracht, die – in de ware barokke traditie – probeert het publiek te beduvelen, te verrassen, te imponeren, te verleiden. 

Experience Traps legt de nadruk op de activatie van een fysieke en mentale ‘zelfervaring’ bij de bezoeker, volgens de precieze voorschriften van de kunstenaar.

Middelheimmuseum | 01/06/2018-30/09/2018

Andere zomerexpo's: Michaelina Rubenshuis, Sanguine | Bloedrood M HKA, Paul Kooiker Fotomuseum.
Dit interesseert je wellicht ook: programma herfst 2018.

John Körmeling, Artiesteningang, 2004-2012 © John Körmeling, foto: Joris Casaer

Contact

Middelheimlaan 61
Antwerpen
+32 32 88 33 60
http://www.middelheimmuseum.be
middelheimmuseum@stad.antwerpen.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: €

Price per group: €75

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Michaelina - copyright Michaelina Wautier, Kunsthistorisches Museum Wien

Michaelina

De tentoonstelling ‘Michaelina’ demonstreert het uitzonderlijke talent van een kunstenares die groot werd in een periode waarin vrouwelijke artiesten zeer zeldzaam waren. Vanaf 1 juni 2018 ontvangt gastheer Rubens deze leading lady van de barok in zijn kunstenaarswoning op de Antwerpse Wapper.

[object Object]