Berchem, een hotspot voor streetart

Ontdek al wandelend Berchemse  straatkunst, loop langs imposante muurschilderingen maar evengoed langs kleine verborgen pareltjes.

Een van de langste graffitimuren in Europa

De route brengt je onder andere langs de werkplek van Meeting of Styles, het grootste graffiti-event in België. Tijdens dit jaarlijkse festival nemen zo'n 150 artiesten de muren onder handen. Een van de langste graffiti-muren van Europa toont zo kunstwerken van verschillende internationale artiesten, elk met een eigen stijl en techniek.

Kunst vanop de trein

Soms vergt het wat meer inspanning om een werk te bewonderen. Zo kan je enkel tijdens een treinrit van Berchem Station naar het Centraal Station een blik werpen op de graffiti van toppers als Smates en Steve Locatelli. Een uitdaging, maar zonder twijfel de moeite waard!

In contact met de artiest

Onder de indruk van wat je onderweg ziet? Zowel kunstenaars als bewoners vinden het geweldig om jouw reacties en foto’s op sociale media terug te zien. Bij de uitleg van elk werk staat de Instagram-account van de kunstenaar. Tag de artiest en vertel hem wat je van zijn kunstwerk vindt!

Praktisch

Haal je gratis wandelkaart op in het districtshuis van Berchem of bekijk de route online. De wandeling is 11 km lang. 

Victoriano Moreno

Contact
https://streetartantwerp.com/routes/street-art-in-district-berchem-13

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]