Veelgestelde vragen over rondleidingen en wandelingen

Een rondleiding of wandeling van Visit Antwerpen biedt je een unieke en onvergetelijke ervaring in de grootste stad van Vlaanderen. Ontdek hier alles wat je moet weten vooraleer je gaat boeken.

Hoe en wanneer reserveer ik?

Neem bij voorkeur minstens drie weken voor je geplande bezoek contact op met de dienst Booking & Ticketing van Visit Antwerpen. Dit kan op het telefoonnummer +32 (0)3 338 95 30 of via tickets@visitantwerpen.be op werkdagen tussen 9 en 17 uur.  

Voor de gegidste wandelingen kan je ook online reserveren. Daarvoor klik je op de knop 'Nu boeken' bij elke wandeling op deze website en vul je het formulier in. Doe dit ten laatste drie weken voor je geplande bezoek.

Hoeveel personen kunnen er mee?

Normaal gezien kunnen er maximum 20 personen per gids mee. Sommige musea maken daar uitzonderingen op en laten bijvoorbeeld maar 15 personen per gids toe. 

Bij fietstochten kunnen er maximum 15 personen per gids mee. Bij busrondritten is slechts 1 gids per voertuig vereist. Hou er dan wel rekening mee dat je zelf een autocar met audioapparatuur voorziet.

Hoeveel betaal ik?

Het basistarief voor een rondleiding of wandeling met gids bedraagt 75 euro voor maximaal 2 uur. Per bijkomend, aansluitend uur betaal je 30 euro extra. Dus een wandeling van 3 uur kost 105 euro. Per begonnen uur wordt een volledig uur aangerekend.

Voor tentoonstellingen, speciale rondleidingen of workshops kunnen andere tarieven gelden.

Vóór 8 uur en na 22 uur wordt het tarief verdubbeld. Wanneer de gids de groep moet afhalen buiten de stadsrand (gebied tussen Schelde en Singel), komt er 30 euro bij, tenzij de rondleiding of wandeling daar zelf plaatsvindt.

Per boeking rekent Visit Antwerpen 5 euro administratiekosten aan. 

Hou er rekening mee dat de toegangstickets voor musea en kerken nog niet inbegrepen zijn. Deze betaal je ter plaatse in het museum of de kerk op de dag van het bezoek. 

Hoe en wanneer betaal ik?

Na je bestelling ontvang je een e-mail met een bevestiging en een betaalopdracht. Om je reservatie te verzekeren, betaal je ten laatste 10 dagen vóór je bezoek.

Betalen kan via overschrijving of met een kredietkaart (Visa-, Master- of Eurocard).

Wat als ik wil annuleren?

Annuleren kan kosteloos tot 10 dagen vóór je bezoek. Annuleer je later, dan rekent Visit Antwerpen jou het volledige bedrag van de reservatie aan, inclusief de administratiekosten.

Jan Crab

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Historische wandeling voor individuelen - copyright Jan Crab

Historische wandeling voor individuelen

Je wandelt van de Grote Markt met het prachtige Stadhuis, de Gildenhuizen en de Brabofontein naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. De toren prijkt met haar 123 meter hoog boven de stad en doet je verder lonken naar de 16de-eeuwse Vlaeykensgang, een oase van rust in het drukke stadscentrum en naar tientallen andere plekjes waarvan je het bestaan misschien zelfs nog niet kende.

Bezoek met gids Middelheimmuseum - copyright Joris Casaer

Bezoek met gids Middelheimmuseum

Net buiten de Antwerpse Ring bieden drie oude kasteelparken soelaas aan wie ruisende rust zoekt: het Nachtegalenpark, Den Brandt en het Middelheim. Het prachtige Middelheimbos herbergt een gerenommeerd openluchtmuseum. Slenter door groene lanen en bewonder meer dan 300 beeldhouwwerken - van Rodin tot Ai WeiWei. 

Bezoek met gids Museum Mayer van den Bergh - copyright SIGRIDSPINNOX.COM

Bezoek met gids Museum Mayer van den Bergh

Een pareltje van een museum. Deze authentieke woning herbergt de uitzonderlijke en kostbare kunstcollectie van verwoed kwaliteitsverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh. Hier ontdek je de Dulle Griet van Pieter Brueghel de Oude, naast andere beroemde en bijzondere kunstschatten.

Bezoek met gids Rubenshuis - copyright SIGRIDSPINNOX.COM

Bezoek met gids Rubenshuis

Een luxueus stadspaleis met Italiaanse flair en een uniek museum. In de imposante woning met atelier die Rubens voor zichzelf ontwierp, zindert de ziel van een ongeëvenaarde wereldkunstenaar. Dwaal met je gids door de gangen die ook de groten der aarde betraden. 

Bezoek met gids Sint-Andrieskerk - copyright Dave Van Laere

Bezoek met gids Sint-Andrieskerk

Sint-Andries is de kerk van de 'parochie van miserie', de vroeger straatarme Sint-Andrieswijk. Toch kent de kerk een rijke geschiedenis, en ontsluit ze voor haar bezoekers schatkamers vol kunstwerken.

[object Object]