Grandeur met sneltreinvaart

Niet alleen de Middenstatie, ook haar verkommerde omgeving kreeg een adembenemende make-over. Stilaan herwint de stationsbuurt haar grandeur.

Niet enkel de monumentale Middenstatie maar de hele wat verkommerde stationsomgeving kreeg de voorbije jaren een stijlvolle facelift. Dankzij ingrijpende restauraties en hedendaagse accenten herwint deze bruisende wijk haar grandeur.
 
Onze wandeling flitst als een videoclip dwars door het spectaculair gerenoveerde Centraal Station en de imponerende hoogbouw van de Kievitbuurt, langs stalen baobabs, het Atlasgebouw en designcenter De Winkelhaak. Je gids staat ook even stil bij enkele kenmerkende aspecten van onze stationswijk zoals het uitgaansleven, de internationale diamanthandel, de sterke joodse aanwezigheid, de verdwenen prostitutie en het multicultureel winkelen en samenleven.
 
De gegeven informatie is telkens kort en krachtig; geen uitweiding in detail.
 
Info, prijzen en reservatie

Dave Van Laere

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

De Antwerpse Ruien - copyright Jan Crab

De Antwerpse Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Historische wandeling voor individuelen - copyright Jan Crab

Historische wandeling voor individuelen

Je wandelt van de Grote Markt met het prachtige Stadhuis, de Gildenhuizen en de Brabofontein naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. De toren prijkt met haar 123 meter hoog boven de stad en doet je verder lonken naar de 16de-eeuwse Vlaeykensgang, een oase van rust in het drukke stadscentrum en naar tientallen andere plekjes waarvan je het bestaan misschien zelfs nog niet kende.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie - copyright Jan Crab

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Bezoek met gids Middelheimmuseum - copyright Joris Casaer

Bezoek met gids Middelheimmuseum

Net buiten de Antwerpse Ring bieden drie oude kasteelparken soelaas aan wie ruisende rust zoekt: het Nachtegalenpark, Den Brandt en het Middelheim. Het prachtige Middelheimbos herbergt een gerenommeerd openluchtmuseum. Slenter door groene lanen en bewonder meer dan 300 beeldhouwwerken - van Rodin tot Ai WeiWei. 

Bezoek met gids Museum Mayer van den Bergh - copyright SIGRIDSPINNOX.COM

Bezoek met gids Museum Mayer van den Bergh

Een pareltje van een museum. Deze authentieke woning herbergt de uitzonderlijke en kostbare kunstcollectie van verwoed kwaliteitsverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh. Hier ontdek je de Dulle Griet van Pieter Brueghel de Oude, naast andere beroemde en bijzondere kunstschatten.

[object Object]