Groene Rand

Antwerpen is rijk aan groene en rustige plekjes. Er zijn mogelijkheden genoeg om even op adem te komen. Ontdek verschillende stukjes natuurschoon, elk met hun eigenheid en charme.

Rivierenhof

Op een boogscheut van de bruisende binnenstad prijkt de de grootste groene long van Antwerpen. Het Rivierenhof is 130 hectare wandelen, fietsen, joggen en genieten van een magisch stukje natuurschoon. Op het terras van het majestueuze kasteel kan men genieten van een drankje en een hapje. Tijdens de zomermaanden kan de bezoeker genieten van muziek- en theatervoorstellingen in het unieke Openluchttheater.

Hobokense Polder

De Hobokense Polder is een van de mooiste groene plekjes van Antwerpen. Het is de perfecte plek om een paar uur helemaal op te gaan in de natuur. In een Scheldebocht vlakbij de stad laat Natuurpunt in dit stukje groen de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan. Dat resulteert in een gevarieerd landschap - van polder over moeras tot bos - en maar liefst 500 verschillende planten.

Middelheimpark

Antwerpen is trots op zijn uniek openluchtmuseum. De collectie van het Middelheimmuseum is goed voor zowat 400 kunstwerken. Onder statige bomen, langs brede wandelpaden en op uitnodigende grasvelden ontmoet men grote namen als Auguste Rodin, Rik Wouters, Henry Moore, Juan Muñoz, Carl Andre, Panamarenko, Franz West, Erwin Wurm en vele anderen. Bezoekers genieten onder de blote hemel van het ultieme samengaan van kunst en natuur.

Hoe geraak je er?

De Groene Rand is te bereiken op verschillende manieren. Maak de beleving nog aangenamer en kies een van de volgende aangename transportmiddelen.

Visit Antwerpen

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]