Halloweekend tips

Dit weekend kruipen geesten, monsters, heksen en andere griezels uit de donkerste krochten van de wereld om Halloween te vieren. Maar wist je dat je in Antwerpen ook een eind weg kan griezelen?

Ondergrondse mysteries en prachtige begraafplaatsen

Voor de meest klassieke griezelbeleving, kan je terecht op de begraafplaats Schoonselhof. Dit is niet alleen de laatste rustplaats van tal van bekende Belgen en Antwerpenaren - denk maar aan Herman De Coninck, Paul van Ostaijen of Gust Gils - maar het is ook een prachtig park waar je heerlijk tussen de herfstkleuren kan kuieren.

Of wat dacht je van een ontdekkingstocht door het ondergrondse Antwerpen? Boek een bezoek aan De Ruien, de oude waterwegen en riolen van de stad. Tijdens een avontuurlijke en bevreemdende wandeling door de onderbuik van de stad, ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad. Ondertussen word je verrast door geheimen en mysteries uit zowel het heden als het verleden.

Kwelgeest Lange Wapper

Je kan natuurlijk ook ’s nachts door de stad dwalen en hopen dat je Lange Wapper (niet) tegenkomt. Deze Antwerpse kwelgeest achtervolgt dronkaards. Eerst als een klein mannetje, maar hij kan groter en groter worden tot hij boven de daken uitsteekt. Vandaar zijn naam: Lange Wapper.

Je kan natuurlijk ook op veilig spelen - volgens de volksverhalen is het niet ongewoon om je letterlijk dood te schrikken als je Lange Wapper tegenkomt - en het standbeeld van de kwelgeest gaan bekijken op het Steenplein. Kan je meteen het Steen bekijken, de oudste burcht van Antwerpen.

Op stap met spoken

Via ghostwalk.be kan je tal van spannende rondleidingen door de stad boeken. De perfecte manier om de duistere kant en de folklore van Antwerpen te ontdekken, met een flinke dosis humor erbij.

Zo ontdek je dat het Zuid niet altijd een trendy wijk was, maar ook een plek waar ooit naarstig het eeuwige leven werd nagejaagd. Of laat je ’s nachts meenemen op een tocht door donkere stegen en verlaten hoekjes, op zoek naar Antwerpse spoken.

Comfortabel griezelen

Als je niet graag actief op zoek gaat naar angstzweet, maar liever gezellig onderuit zakt, kan je altijd nog naar de bioscoop. Kinepolis Antwerpen organiseert op maandag 31 oktober de Kinepolis Halloween Night. Daar kijk je naar de beste horrorfilms van het moment, in avant-première: Train to Busan, Ouija: Origin of Evil en The Windmill Massacre.

Houd je het liever allemaal wat lichtvoetiger? Zonder al te veel nachtmerries achteraf? Maar wil je Halloween toch niet onopgemerkt voorbij laten gaan? Kom dan naar een van de markten in Antwerpen en zoek jezelf een mooie pompoen uit om uit te hollen of om soep van te maken.

Griezelen in Antwerpen is immers voor iedereen. Van Frankenstein tot foodies.

Jan Crab

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]