Het strand van Sint-Anneke

Antwerpen zit vol verrassingen. Zoals een stadsstrand bijvoorbeeld: Sint-Anneke, op de Linkerscheldeoever. Kom er wandelen, lekker eten en relaxen.

Het Sint-Annastrand op linkeroever verwijst naar het voormalige dorpje Sint-Anna. Toen was het strandje een populaire trekpleister bij veel Antwerpenaren. Met een veerboot kwamen ze hierheen om van de befaamde mosselen op Sint-Anneke te genieten.

Genieten van weidse panorama’s

Ook vandaag kan je nog steeds mosselen proeven in een van de talrijke horecazaken. Daarna kan je op het strand wegdromen bij een weids uitzicht op de Schelde, de skyline van Antwerpen en de haven.

Gezellig druk

Naast het stadsstrand langs de Schelde vind je hier ook openluchtzwembad De Molen, een minigolfbaan, een camping, een jachthaven, diverse speelgelegenheden en het Sint-Annabos. In de zomermaanden is het vaak gezellig druk op en rondom het strand.

Hoe geraak je er?

Sint-Anneke ligt op Antwerpen Linkeroever, langs de wandeldijk. Vanaf rechteroever fiets of wandel je er makkelijk naartoe door de voetgangerstunnel. Je kan ook bus (lijn 36) of tram nemen (lijn 3, 5, 9 of 15 - halte Premetrostation Van Eeden). 

Verboden te zwemmen

Ook al kan het erg aanlokkelijk zijn, het is verboden te zwemmen in de Schelde. Door de scheepvaart, de getijden en de sterke stromingen, is dat erg gevaarlijk.

Ontdek nog andere unieke plekjes in Antwerpen die je bezoek meer dan waard zijn.

François De Heel

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]