Het zomert op de Antwerpse stadspleintjes

De Antwerpse stadsgidsen bieden je deze zomer de kans om enkele minder bekende, charmante en unieke pleinen te ontdekken. Sommige zijn al eeuwen oud zoals de Graanmarkt en het Mechelseplein. Andere kregen een nieuw uitzicht zoals het Operaplein en de Bolivarplaats. En ken je de vernieuwde Scheldekaaien of het Schengenplein op het Eilandje?

Deze zomer kan je voor slechts 5 euro voor korte ontdekkingswandelingen van 50 minuten op 10 Antwerpse pleinen terecht. De pleinen zijn zo gekozen dat je zelfs twee wandelingen kan combineren. Geniet voor of na je wandeling van een terrasje, zo help je meteen de lokale handelaars. 

Operaplein

Waar van de 16de tot de 19de eeuw de Spaanse Vesten stonden, ligt nu naast de wonderlijke Teniersplaats een wandelboulevard. Hier wacht je een mooi zicht op het operagebouw maar ook onder het plein liggen veel verrassingen.
Plaats van afspraak: trappen van het operagebouw | Tip: combineer deze wandeling met het ‘De Coninckplein’ of ‘Astridplein’.

Koop hier je ticket voor het Operaplein. 

De Coninckplein

Doorheen de eeuwen kwamen heel wat nieuwkomers de stad verrijken. Vanuit dit centraal gelegen plein ontdek je de multiculturele stad en haar eigenheden. Afrika, China, Thailand, de Maghreb en Rusland liggen op onze weg en tonen ons hun tempels, voeding en cultuur. 
Plaats van afspraak: aan de Chinese leeuwen – Van Wesenbekestraat | Tip: combineer deze wandeling met het ‘Operaplein’ of ‘Astridplein’.

Koop hier je ticket voor het De  Coninckplein. 

Astridplein

Hier start je ontdekkingstocht door Antwerpen met als decor het mooiste station ter wereld. Laat je verrassen door cultuur, kunst, gastronomie, en mode: alles kan, niets moet!  
Plaats van afspraak: Ingang Zoo | Tip: combineer deze wandeling met het  ‘Kievitplein’, ‘Operaplein’ of ‘De Coninckplein’.

Koop hier je ticket voor het Koningin Astridplein. 

Kievitplein

Een plein met een gloednieuw mediagebouw maar ook met een hele geschiedenis van kieviten, treinen, koekjes, leeuwen, joden en diamanten. Een verrassende ontdekkingsreis aan de achterkant van het station.
Plaats van afspraak: voor Velo winkel onder de brug van de spoorweg | Tip: combineer deze wandeling met het ‘Astridplein’.

Koop hier je ticket voor het Kievitplein. 

Bolivarplaats – nieuwe justitiepaleis

Met het nieuwe Justitiepaleis kreeg Antwerpen er een stadsicoon bij. Een plein met prachtig uitzicht op de boulevard, gelegen tussen twee trendy wijken: het Zuid en het Nieuw-Zuid.  Ontdek alles over het vroegere Zuidstation en het Zuidkasteel, ooit een dwangburcht.
Plaats van afspraak: Standbeeld Jan De lichte | Tip: combineer deze wandeling met de ‘Vernieuwde Scheldekaaien’

Koop hier je ticket voor Bolivarplaats.

De vernieuwde Scheldekaaien – Zuid

De vernieuwde Scheldekaaien wonnen in 2020 de prijs voor de ‘Beste publieke ruimte’. Niet voor niets blijken de nieuwe kaaien een favoriete trekpleister om te ‘banken’. Ga mee op ontdekkingsreis op deze spectaculaire wandelpromenade.
Plaats van afspraak: hoek Ledeganckkaai – Namenstraat | Tip: combineer deze wandeling met ‘Bolivarplaats’.

Koop hier je ticket voor de vernieuwde Scheldekaaien.

Schengenplein - Eilandje

Schengenplein, het zegt je niets? Cadixplein daarentegen doet wel een belletje rinkelen. Verken mee een buurt in volle transformatie. Ontdek een enorm scholencomplex, een gloednieuw ziekenhuis, een staalkaart van moderne appartementsbouw en een artisanale bierbrouwerij.
Plaats van afspraak: standbeeld van de ‘Buildrager’ | Tip: combineer deze wandeling met ‘Zaha Hadidplein’.

Koop hier je ticket voor het Schengenplein.

Zaha Hadidplein – Havenhuis

Op het kruispunt van stad en haven, van verleden en toekomst, staat wellicht het merkwaardigste gebouw van Antwerpen: het Havenhuis. Ga in zijn schaduw staan en zoek of er katten op de dijk van het dok zitten, of je een schip ziet dat een kerk is en of er een brug naar Siberië is.
Plaats van afspraak: aan de voet van het Havenhuis | Tip: combineer deze wandeling met ‘Schengenplein’. 

Koop hier je ticket voor het Zaha Hadidplein.

De Graanmarkt

Gezellig druk hier en dat was het al in de 14e eeuw toen hier graan werd verhandeld. Een van de meest bruisende pleinen van Antwerpen, met een mix van locals, toeristen, acteurs en duivenmelkers. Hoe die hier terecht zijn gekomen? Dat zijn verhalen die nog lang zullen blijven nazinderen.
Plaats van afspraak: Standbeeld Victor Driessens (achterzijde Bourlaschouwburg) | Tip: combineer deze wandeling met ‘Mechelseplein’.

Koop hier je ticket voor De Graanmarkt. 

Mechelseplein

Het Mechelseplein, waar Willem Elsschot waakt over het oude gasthuis en het meisjesweeshuis. Maar ook de plek waar acteurs en actrices nachtbraken in de schaduw van ‘De Studio’, tussen jong volk op gezellige terrasjes.
Plaats van afspraak: standbeeld van Willem Elsschot | Tip: combineer deze wandeling met ‘Graanmarkt’. 

 

Koop hier je ticket voor het Mechelseplein. 

Gianni Camilleri

Contact

Book now

Opening Days

From: NaN-NaN-NaN Until: ...

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]