Hoe breng ik een maandag in Antwerpen door?

Op maandag zijn heel wat Antwerpse musea gesloten. Maar geen paniek, je gaat je niet vervelen. We hebben een heleboel suggesties voor jou.

Ontdek de nieuwste ster in Antwerpen, DIVA en treed binnen in een schitterend universum vol diamant, juwelen en edelsmeedkunst.   Daarnaast kan je voor een flinke portie cultuur nog steeds in het Maagdenhuis terecht, of na de middag in het Eugeen Van Mieghemmuseum. Maar ook de Kathedraal, de Carolus Borromeuskerk en de Sint-Pauluskerk herbergen heel wat Antwerpse kunst. En wist je trouwens dat Antwerpen één groot stripmuseum is? Overal in de stad vind je stripmuren.

Ontdek Antwerpen te voet, met de tram of de koets

Begin de week eens met een verkenningstocht. Stap op de toeristentram of ontdek de stad liggend in de armen van je geliefde, met paard en koets.

Bij goed weer stap je zo van de trein de Zoo binnen, waar je door het park kan kuieren of het vernieuwe aquarium (foto) kan bezoeken. Of steek de straat over en begin aan een geweldige shoppingtrip in dé modestad van Vlaanderen.

Ontsnap aan de drukte

Een ideale plek om even aan de drukte te ontsnappen, is trouwens de ietwat verborgen Vlaeykensgang. Daar waan je je meteen in het middeleeuwse Antwerpen en het is de perfecte spot voor de ultieme Antwerpse selfie. Wil je een absolute oase van rust, dan wandel je zo het Begijnhof in.

Ook luieren is deel van de 'Antwerp way of life'. Op een terras in de schaduw van de Kathedraal - met op de achtergrond een beiaardconcert - op een boot op de Schelde, in het gras in een van de parken of in de Botanische tuin.

Een maandag in Antwerpen is dus alles behalve een ordinaire maandag. Meer nog: een maandag in Antwerpen kan zo de maandag van je leven worden.

sigridspinnox.com

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]