Hugo Claus | Achter vele maskers | Letterenhuis

Hugo Claus is een van de grootste Vlaamse schrijvers aller tijden. Bezoek het Letterenhuis en beleef zijn niet aflatende inspiratie, zijn taalvirtuositeit en zijn precieuze en indrukwekkende manuscripten. Ontdek de man achter de vele maskers.  

Werk en leven van Hugo Claus

De expositie neemt je mee door leven en het oeuvre van Claus. Je krijgt een inkijk in het schrijfproces en ontdekt de verschillende fases ervan. Een confrontatie van dagboekaantekeningen met scènes uit romans legt het verband tussen realiteit en fictie. Oorlog en liefde, de twee hoofdthema’s van zijn literair werk, zijn ook de thema’s van deze tentoonstelling.

Vier hoofdstukken

De tentoonstelling is onderverdeeld in vier hoofdstukken. Eerst zijn er de jeugdjaren (1929-1949), waarin Hugo Claus zoekt naar zijn identiteit en zijn thema’s. Dan volgen de jaren van verwondering (1949-1969) met zijn eerste vrouw Elly Overzier en waar hij als schrijver ten volle in bloei  komt. Het derde deel (1969-1980) gaat over de verwerking van twee minder gelukkige liefdes, om het vierde deel (1980-2008) in te zetten met zijn magnum opus ‘Het verdriet van België’.

Blik op publieke figuur en privépersoon

Een caleidoscoop van foto’s laat de publieke figuur en de privépersoon zien, uitvergrote tekstfragmenten tonen de taalkunstenaar. En ook in Claus’ films, toneelstukken en verfilmde scenario’s staat de rijke taal centraal. Uiteraard komt de schrijver ook zelf aan het woord in een selectie uit de vele videofragmenten.


Meer info  op http://www.letterenhuis.be/nl/activiteit/hugo-claus-achter-vele-maskers

Letterenhuis

Contact

Minderbroedersstraat 22
Antwerpen

http://www.letterenhuis.be
letterenhuis@stad.antwerpen.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 5

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: €

Price per group: €

Schools

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: €

Price per group: €

Anderen bekeken ook

Antwerp Art Fair - copyright Antwerp Art Fair

Antwerp Art Fair

Antwerp Art Fair geeft een toegankelijk forum aan gerenommeerde galeries en nieuwe talenten uit de hedendaagse artistieke scène.

Chun Kwang Young | Chaotic Harmony II - copyright Courtesy Art’Loft, Lee Bauwens Gallery

Chun Kwang Young | Chaotic Harmony II

Kom tussen 27 oktober en 5 december 2017 naar Museum De Reede en bewonder de reliëfs en sculpturen van de bekroonde Zuid-Koreaanse Chun Kwang Young.

Ecce Homo - copyright Courtesy of the artist Philip Aguirre Y Otegui and Geukens & De Vil, Antwerp, Knokke

Ecce Homo

Tot 25 februari kan je tijdens ‘Ecce Homo’ op negen locaties in de stad kennismaken met 63 hedendaagse Belgische kunstenaars en hun interpretatie van de mens.  

[object Object]