Inkijk in het Havenhuis

Het Eilandje, een bijzondere Antwerpse wijk op het scharnierpunt tussen stad en haven, is een nieuw iconisch gebouw rijker. Het imponerende Havenhuis is een monumentaal ontwerp van het befaamde architectenbureau Zaha Hadid Architects. Het zet de haven van Antwerpen architecturaal op de wereldkaart. Boek nu deze onvergetelijke rondleiding voor jouw groep. 

Inkijk in het Havenhuis. Helder inzicht, schitterend uitzicht

Ervaren gidsen vertellen jouw groep alles over de architectuur van toparchitecte Zaha Hadid en over de geschiedenis en toekomst van de haven. De schitterende panoramische vergezichten op de skyline van de stad en de wereldhaven laten vast en zeker een onvergetelijke indruk na.

Je kan ook een individuele rondleiding boeken.

Havenbedrijf Antwerpen - Peter Knoop

Contact


Antwerpen


Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Paleis op de Meir - copyright Dave Van Laere

Paleis op de Meir

'Vorstelyck huys', stadspaleis, 'hof de Fraula', 'Hof de Roose', 'quartier impérial', 't ICC,... Het voormalige koninklijke paleis kende veel illustere bewoners en kreeg even zoveel etiketten opgekleefd. Er werd telkens wel iets toegevoegd aan zijn 'grandeur' tot in de tweede helft van de vorige eeuw de belangstelling vervaagde. Intussen werd dit monument volledig gerestaureerd.

Carolus Borromeuskerk, bezoek met gids  - copyright sigridspinnox.com

Carolus Borromeuskerk, bezoek met gids

Deze kerk moest bezoekers een voorproefje van de hemelse vreugde geven. De jezuïetenorde gaf dan ook astronomische bedragen uit aan deze marmeren baroktempel, en liet Rubens de vrije hand bij de decoratie ervan. En al gingen veel van zijn plafondschilderingen bij een brand verloren, de kerk ademt het genie van de grootmeester.

Antwerp Port Tours - copyright Antwerp Port Tours

Antwerp Port Tours

De haven van Antwerpen is de tweede grootste van Europa en is absoluut de moeite om van dichtbij te bekijken.

Inkijk in het Havenhuis voor individuelen - copyright Havenbedrijf Antwerpen - Peter Knoop

Inkijk in het Havenhuis voor individuelen

Het Eilandje, een bijzondere Antwerpse wijk op het scharnierpunt tussen stad en haven, is een iconisch gebouw rijker: het imponerende Havenhuis.

Restauratie van de Hofkamer - copyright Herita, foto Lucid

Restauratie van de Hofkamer

Bezoek onder leiding van een gids de Hofkamer, een 18de-eeuwse pronkkamer in Antwerpen en ontdek naast het prachtig pand, de unieke plafondschildering ' De goden op olympusberg'.   

[object Object]