Jan Fabre

De Orde van de augustijnen ging in 1628 in zee met de drie grootste Antwerpse barokschilders om altaarstukken voor de Sint-Augustinuskerk te maken: Rubens, Jordaens en Van Dyck.

De Antwerpse 3

Peter Paul Rubens schilderde het doek voor het hoofdaltaar, Jacob Jordaens en Antoon Van Dyck verfraaiden het Apollonia- en het Augustinusaltaar in de rechter- en linkerzijbeuk. De drie werken hangen niet meer in de kerk, maar maken deel uit van de permanente collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen. De leemte die hierdoor ontstond, wordt tijdens ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ ingevuld.

Jan Fabre

Volgens de historische traditie van kerkelijke opdrachten kreeg Jan Fabre de vraag om nieuwe, permanente werken voor de Sint-Augustinuskerk te maken.

Jan Fabre, de meest rubensiaanse hedendaagse Antwerpse kunstenaar maakt nieuwe werken op basis van dezelfde briefing die Rubens, Jordaens en Van Dyck in 1628 kregen. Hij laat zich hierbij inspireren op de oorspronkelijke stukken. Het belooft een kunstinstallatie te worden die een verrassend accent toevoegt aan het historische patrimonium, maar ook verwijst naar het huidige gebruik van de kerk als concertzaal van AMUZ.

AMUZ | vanaf 09.07.2018

Angelos Bvba | foto Stephan Vanfleteren

Contact

Kammenstraat 81
Antwerpen
+32 32 02 46 69
http://www.amuz.be
info@amuz.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]