Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen is momenteel gesloten voor een verbouwing.   Datum voor heropening nog te bepalen.  Je kan het museumgebouw op het Antwerpse Zuid dan ook niet meer bezoeken. Toch blijft de collectie van het museum dichtbij en toegankelijk. Zo kan je belangrijke kunstwerken op verschillende gastlocaties in en rond Antwerpen bewonderen.

De collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen telt zo’n 8200 schilderijen, beelden, tekeningen en prenten. Het museum bezit belangrijke werken van de Vlaamse primitieven, Peter Paul Rubens en de barok, maar ook moderne kunst van Henri De Braekeleer en de Vlaamse expressionisten.

Topstukken uit binnen- en buitenland

In het museum vind je de grootste verzameling werken van Rik Wouters en de belangrijkste collectie ter wereld van het werk van James Ensor. Het KMSKA legt de nadruk op kunst uit de Zuidelijke Nederlanden en België. Toch bezit het ook enkele opmerkelijke buitenlandse topstukken. Van schilderijen van Jean Fouquet, Titiaan en Amedeo Modigliani tot beelden van Ossip Zadkine en Auguste Rodin.

Ontdek de collectie elders in de stad

Omwille van de renovatie van het museumgebouw kan je het museum op het Zuid op dit moment niet bezoeken. Ondertussen kan je kunstwerken uit de collectie op andere plekken bewonderen, zoals bijvoorbeeld in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en in het Snijders&Rockoxhuis

Dave Van Laere

Contact

Leopold de Waelplaats 2
Antwerpen
+32 32 24 95 50
http://www.kmska.be
info@kmska.be

Book now

Opening Days

From: NaN-NaN-NaN Until: ...

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]