Knowhow van topniveau

De invloed van de Modeacademie gaat veel verder dan de sterke ontwerpers die ze afleveren. Hun entourage is minstens even belangrijk en hun invloed reikt ver in de internationale modescene.

Grafisch design

Grafisch ontwerper Paul Boudens verzorgt de vormgeving van onder andere Haider Ackermann, Dries Van Noten, Comme des Garçons en Walter Van Beirendonck. Hij is onlosmakelijk verbonden met de identiteit van de Antwerpse mode.

Fotografie

Fotograaf Ronald Stoops heeft met zowat elke Belgische ontwerper gewerkt van de jaren '80 tot nu, eerst met Martin Margiela en later met opeenvolgende generaties. Zijn werk is synoniem voor de Antwerpse mode.

Ook fotograaf Willy Vanderperre is absolute wereldtop. Zijn werk verschijnt in internationaal gereputeerde modemagazines. Hij werkt vaak samen met Olivier Rizzo en ontwerper Raf Simons. Vanderperre fotografeerde voor Simons campagnes voor Jil Sander, Dior, Calvin Klein maar ook voor Simons eigen label.

Make-up

Inge Grognard's carrière als make-up artieste begon halverwege de jaren '80, toen ze meewerkte aan foto's en defilés voor de grote Antwerpse ontwerpers die in die tijd naam en faam maakten. Ze werkt nauw samen met haar echtgenoot, fotograaf Ronald Stoops en is verantwoordelijk voor een aantal van de meest iconische beelden van de Antwerpse mode, zowel op de catwalk als in print.

Peter Philips studeerde af als modeontwerper, maar ontwikkelde een fascinatie voor make-up. Philips kwam in de spotlights te staan na een paar technische hoogstandjes die hij ontwikkelde voor Raf Simons. Hij werkte mee aan grote modecampagnes en ontwierp make-up voor defilés. Hij wordt gezien als een van de belangrijkste make-up artiesten ter wereld. Momenteel is hij creative and image director bij Dior.

Scenografie

Art director Bob Verhelst studeerde af aan de Modeacademie in 1979, hetzelfde jaar als Martin Margiela en Walter Van Beirendonck. Hij werkte aan de eerste Maison Martin Margiela tentoonstellingen, installaties en defilés. Sinds 2001 ontwikkelde hij een internationale carrière als scenograaf voor diverse musea. Verhelst ontwierp ook winkeletalages, installaties en shows voor ontwerpers en modehuizen zoals Hermès, Cartier, Chantal Thomass, Viktor&Rolf, Ann Demeulemeester en Maison Martin Margiela.

Stylisme

Olivier Rizzo studeerde in 1993 af aan de Antwerpse Modeacademie. Hij assisteerde verschillende Belgische designers vooraleer hij als freelance stylist en creative consultant begon. Hij deed productie-opdrachten voor talloze toonaangevende modemagazines en werkt met topfotografen. Het vaakst werkt hij samen met Willy Vanderperre, veelal voor Raf Simons.

Deze diverse toptalenten doen kruisbestuivingen ontstaan die van Antwerpen een unieke wereldspeler op modevlak maakt.

Niko Caignie

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]